HP je ponudio korisnicima pravi poslovni tablet HP ElitePad 900, koji u veoma elegantnom kućištu donosi napredne funkcije i podršku za poslovne korisnike.

Napravljen za preduzeća, državne i zdravstvene ustanove i maloprodaje, ovaj tablet poseduje HP ElitePad Smart Jackets tehnologiju koja pored opcija za povezivanje i dužeg trajanja baterije, donosi dodatke za prilagođavanje tableta specifičnim potrebama.

HP ElitePad je veoma tanak i lagan tablet koji koristi operativni sistem Microsoft Windows 8 sa funkcijama koje će zadovoljiti i zahtevne IT menadžere, dok će zaposlene privući njegov inovativan dizajn. Ovaj tablet obuhvata ceo paket usluga, unapređene zaštite i mogućnosti upravljanja koji dolaze i uz HP Elite računare.

HP ElitePad je prošao kroz više od 115.000 sati internog testiranja i kompletne dijagnostike, radi ostvarivanja potpune pouzdanosti.

“Mnoge organizacije su primorane da, kad donose odluke o nabavci opreme, odaberu funkcionalnost, na uštrb dizajna”, rekao je Gerwald van der Gijp, direktor za poslovne proizvode grupe za personalne sisteme, HP EMEA. “Kombinujući stil i korisničko iskustvo sa funkcijama koje zahtevaju IT odeljenja, HP ElitePad pokazuje da korisnici mogu dobiti sve.”

Tablet napravljen za poslovanje

HP ElitePad je ergonomski oblikovan tako da komforno leži na dlanu, ima ekran dijagonale 25,7 cm (10,1”), masu od svega 0,68 kg(3) i debljinu od samo 9,2 mm. Format ekrana 16:10 maksimizuje iskorišćenost pri upotrebi poslovnih aplikacija i video sadržaja. Prilikom precizne izrade posebno se vodilo računa o uklapanju delova i završnoj obradi, zbog čega HP ElitePad koristi vrhunske materijale kao što su mašinski obrađeni aluminijum i druga generacija Corning® Gorilla® stakla.

Ovaj tablet pokreće nova generacija Intel® mobilnih procesora, tako da HP ElitePad omogućava standardnu produktivnost u pokretu i kompatibilnost sa Intel x86 za podršku postojećim poslovnim aplikacijama. Optimizovan je za Windows 8 i podržava komande dodirom, olovkom ili glasom. Pored toga, HP ElitePad je energetski efikasan i pruža pogodnosti poput smartfona, uz kompatibilnost sa Windows aplikacijama i lako se uklapa u postojeća IT okruženja.

Jedinstven sistem za unapređivanje produktivnosti koji čine HP Smart Jackets i dodatna oprema projektovan je posebno za HP ElitePad kako bi proširio potencijal ovog tableta i pretvorio ga u kompletno korporativno rešenje:(1)

•    HP ElitePad Productivity Jacket — obuhvata integrisanu tastaturu, portove za povezivanje, čitač SD kartica i podešavanje ugla gledanja radi kompletnog računarskog ugođaja.

•    HP ElitePad Expansion Jacket — dodaje USB, HDMI i druge portove radi veće produktivnosti u pokretu. Pored toga, uz opcionu HP ElitePad Jacket bateriju, možete produžiti autonomiju rada.(4)

•    HP ElitePad Rugged Jacket — obezbeđuje dodatnu zaštitu tableta.

•    HP ElitePad doking stanica — pruža pravo iskustvo rada za stolom uz dodatnu tastaturu, monitor i napajanje tableta. Stanicu možete iskoristiti i da tablet pretvorite u dodatni ekran radi lakšeg rada sa više aplikacija.

•    HP Executive Tablet Pen — omogućava korisnicima da rukom pišu poruke i beleške direktno po ekranu i potom ih snime ili konvertuju u kucani tekst za upotrebu u drugim aplikacijama.

Napakovan alatima za rad i zabavu u pokretu

Tablet HP ElitePad ima prednju kameru rezolucije 1080p i zadnju kameru od 8 megapiksela sa LED blicem. Instaliran je i CyberLink YouCam softver koji olakšava komunikaciju licem u lice, kreiranje HD(5) snimaka za web ili snimanje edukativnih videa, bez visokih troškova produkcije.

Nova HP PageLift(6) aplikacija, koja koristi tehnologiju razvijenu u istraživačkom ogranku HP Labs, automatski ispravlja osvetljenje i orijentaciju fotografisane table, ugovora na papiru ili drugog dokumenta, tako da je spreman za upotrebu ili deljenje bez dodatne obrade.

Korisnici lako mogu štampati direktno sa svog HP ElitePad tableta preko bilo kog ePrint ili mrežnog HP štampača, bez instalacije dodatnih drajvera. HP ePrint softver(7) omogućava da korisnici štampaju i na preko 24.000 javnih lokacija kao što su hoteli ili prodavnice poslovne galanterije.(8) HP ElitePad omogućava malim radnim grupama da se povežu na HP Wireless Hotspot, aplikaciju koja omogućava deljenje bežične internet veze.(9)

Uz tablet dolazi i CyberLink Media paket koji korisnicima omogućava da obrađuju i kreiraju audio i video sadržaj kao što bi to činili na HP poslovnim računarima. Pored toga, zvuk mogu snimati i slušati putem stereo mikrofona i stereo izlaza koji koristi SRS Audio tehnologiju.

Upravljanje podacima je olakšano aplikacijom Evernote koja čuva i sinhronizuje informacije na više uređaja, a odlikuje je impresivno brza pretraga. Softver Skitch olakšava saradnju između kolega tako što omogućava brzo označavanje slika natpisima ili skicama.

Upravaljanje, pokretanje i zaštita za IT okruženja

HP ElitePad dolazi sa trogodišnjom garancijom i HP Global Series podrškom, što IT menadžeri i očekuju od poslovnog tableta. Tablet HP ElitePad se može servisirati pomoću opcionog, jedinstvenog alata koji omogućava pristup panelu, bateriji, matičnoj ploči i unibody kućištu, radi skraćivanja prekida u radu i čuvanja osetljivih podataka u kompaniji.(10)

Pored toga, organizacije će ceniti vrhunsku zaštitu podataka, uređaja i identiteta,(11) koja obuhvata HP BIOS Protection, Security Manager i HP Drive Encryption rešenja. Za dodatnu zaštitu, tu su Device Access Manager, Computrace(12) i Sparekey.

Zahvaljujući x86 kompatibilnosti i podršci za HP Client Management rešenja, uključivanje uređaja u poslovnu mrežu i kontinualna podrška za održavanje, su mnogo lakši. LANDesk Management Suite takođe poboljšava zaštitu i olakšava upravljanje kroz različite alate za lociranje i čuvanje podataka na izgubljenim uređajima, dok daljinsko beleženje podataka o SIM karticama omogućava masovnu WWAN aktivaciju(13) i uvođenje geografskih polisa za daljinsko zaključivanje i delimično ili selektivno brisanje podataka.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime