Nova špijunska afera u Americi uzburkala je javnost a posledice se tek očekuju.

 
Novinari su je otkrili a ljudi su malo besni.
 
Washington Post i britanski Guardian su objavili da su američki špijuni nadgledali world wide web, što znači recimo, da su imali uvid u profile korisnika najpopularnijih društvenih mreže, mogli su da izvlače e-mail poruke korisnika Gmaila. 
 
Mi ništa nismo znali, rekli su iz Google, Apple, Facebook, Yahoo i dodali da čuvaju privatnost korisnika.
 
E, pa sad, ovde neko malo lažucka, hajde da se kladimo da novinari ipak znaju pravu istinu.
 
Dakle, sve u svemu, američka vlada je prisluškivala privatne telefonske razgovore, pratila privatne poruke na internetu. I šta mislite zbog čega, naravno, znali ste, sve zbog borbe protiv terorizma.
 
Tako je na naslovnoj strani HuffPosta objavljena fotomontaža na kojoj je Obamino lice spojeno sa Bushovim a naslov je bio “George W. Obama”. Ne slučajno uporedili su dvojicu predsednika zbog špijunskih afera. I eto novog skandala administracije američkog predsednika Baracka Obame koja se nadovezuje na nedavno objavljenu vest da su špijunske agencije prisluškivale novinare agencije AP. 
 
Podaci su skupljani preko programa PRISM, koji je počeo da se primenjuje 2007. godine, a danas je glavni izvor informacija za NSA, najveću američku špijunsku agenciju.
 
"Radi se o važnom i u potpunosti legalnom programu a program je odobren od strane američkog Kongresa”, tvrdi James Clapper, direktor američkih špijunskih službi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime