Šta učiti u karantinu? Zbog epidemije korone ne idete na posao, ne odlazite u pozorište, bioskope, kafiće, ne posećuju vas prijatelji. Kako iskoristiti vreme samoizolacije? Naučite neki strani jezik, matematiku, uputite se u programiranje, ovladajte Fotošopom. Mogućnosti su brojne a na vama je da li ćete ih iskoristiti.

Šta učiti u karantinu

Photoshop

Želeli ste a niste imali vremena, sada je prava prilika da naučite photoshop i to besplatno pomoću nekoliko aplikacija.

Tut + će vas naučiti osnovnim tehnikama tako da možete, ako sve dobro izvežbate, sami da izrađujete plakate, vizit karte isl.

Photoshop Essentials nude znanje na web stranici i You tube. Pažljivi učenici će znati da menjaju frizuru osobi na fotografiji, boju očiju i sl.

GCF LearnFree namenjeni su početnicima; Photoshop Cafe će vas naučiti mnogim zanimljivim cakama;

Učenje jezika

Onoliko vrediš koliko jezika znaš, čuvena poslovica. Pa onda, hajde da iskoritimo vreme korona virusa, kada smo u kući, da naučimo još neki jezik i to besplatno.

Duolingo je verovatno najpopularnija stranica za učenje nemačkog, engleskog, francuskog, ruskog, španskog i dr. Pokazalo se da je koristeći ovu stranicu jenostavno naučiti osnove nekog jezika, što vam je i bilo potrebno.

Memrise na zabavan način pomaže da se nauči neki strani jezik. Ne čudi što su osvojili Google Play Awards za najbolju aplikaciju.

Busuu vam omogućuje da steknete nivo znanja od A1 do B2; Hello Talk vam nudi živi razgovor preko videopozica, SMS,. Zahvaljujući ovoj aplikaciji možete da birate jedan od 150 jezika koji ćete naučiti.

Programiranje i web stranice

Ukoliko za vreme samoizolacije naučite osnove programiranja i izradu web stranica biće to znanje koje možete lepo da iskoristite.

Codecademy je vrlo popularna aplikacija, koju je do sada koristilo čak 45 miliona ljudi i to uspešno.

Codeasy je pravi program za početnike. Vrlo je zabavan i jednostavan.

Odin project nudi učenje raznih programskih jezika; Udacity ima učitelje koji vas vode kroz program a tu su još i aplikacije Bit Degree; Platzi; Dash a ima ih još pa se potrudite i potražite sami.

Veliki je broj besplatnih programa za izučavanje istorije, umetnosti, biologije, matematike. Na vama je da odaberete ono što volite i naučite nešto korisno. Nikad se ne zna kada će vam zatrebati.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime