SSD (Solid State Drive) diskovi polako, ali sigurno potiskuju HDD-ove i samo je pitanje vremena kada će postati dominantni nosioci platformi i informacija, kako na desktop, tako i na notebook računarima. Gejmeri i entuzijasti su već odavno na SSD-ovima, a upravo za njih kompanija Kingston je dizajnirala HyperX 3K SSD koji u ovom momentu predstavlja najbrži Solid State Drive na svetu.

HyperX 3K SSD je vizuelno preslikani HyperX SSD, s tim da umesto plavog ima silver-crno kućište koje je napravljano kombinovanjem posebne vrste plastike i aluminijuma zbog čega je otporan na sve vrste spoljnih faktora, padove i potrese.

Njegovu osnovu čini SandForce kontroler poslednje generacije i ultra brzi NAND fleš čipovi sa kojima postiže brzine čitanja do 555MB/s, tj, brzine upisa podataka do 510MB/s. Dolazi sa najprestižnijim Kingston-ovim tehnologijama za brigu o bezbednosti podataka, po čemu se ovaj proizvođač izdvaja od drugih na tržištu.

HyperX 3K SSD se veoma lako montira, kako u stone, tako i prenosive mašine i izveden je u 2.5-inčnom formatu. Uz adekvatan rack (opciono se može naručiti sa njim) može da postane i veoma moćan eksterni drajv, tako da kada zatreba lako svoje informacije možete poneti sa njim.

Za kraj ostaje još da kažemo da HyperX 3K SSD sa računarima komunicira preko SATA 3 veze i da se na tržištu može naći u kapacitetima od 90GB do 480GB. Cenovno je sasvim logično pozicioniran visoko, ali ne neprihvatljivo visoko.

Cena (sa PDV-om): za model od 120GB – 17.990,00 dinara
Kontakt: Kingston

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime