Kompanija Sony predstavila je dva nova spoljna SSD diska, SL-M serije visokih performansi i standardne kompaktne SL-C serije. Ove spoljne SSD disk jedinice poseduju čvrstinu, veliku brzinu, hardversko šifrovanje i nove softverske funkcije, tako da fotografi i snimatelji mogu biti sigurni da su njihovi podaci bezbedni, čak i u izazovnim okruženjima.

Serije SL-M i SL-C imaju inovativno jednodelno aluminijumsko kućište sa konstrukcijom otpornom na udarce u svim pravcima, koja korisniku pruža osećaj sigurnosti tokom skladištenja podataka. Sa ocenom IP67, obe serije su otporne na prašinu, vodootporne i imaju otvor USB Type-C koji je vodootporan čak i bez poklopca. Podaci su takođe zaštićeni, čak i ako padnu u vodu do dubine od jednog metra . Spoljne SSD disk jedinice su dugotrajne i mogu da izdrže pritisak do 6000kg i savijanje do 2000kg, što znači da korisnik ne mora da brine kada ih nosi zajedno sa drugom težom opremom. Osim toga, serije SL-M i SL-C su otporne na udarce i mogu da izdrže padove sa visine do tri metra.

I SL-M i SL-C serije imaju elegantno aluminijumsko kućište sa talasastom površinom koje omogućuje zahvat bez klizanja, zajedno sa dostupnim srebrnim i žutim dizajnom. Osim toga, oba modela poseduju praktično smešten LED, tako da ga je lako uočiti, kao i gumice za ID etikete i nalepnice koje služe za identifikaciju različitih diskova.

Serija SL-M visokih performansi ima izvanrednu brzinu čitanja i upisivanja podataka do 1000MB/s, dok standardna kompaktna SL-C serija ima impresivnu brzinu čitanja od 540MB/s i brzinu upisivanja od 520MB/s.

Spoljne SSD disk jedinice sadrže četiri korisne funkcije da biste bili sigurni da su vaši podaci uvek bezbedni. Pre svega, sa zaštitnom lozinkom, podaci se mogu obezbediti pomoću hardverske enkripcije koja obezbeđuje 256-bitno AES šifrovanje bez smanjenja brzine. Osim toga, dvostruka zaštita lozinkom je podržana na aplikaciji SSD Utility koja se može besplatno preuzeti.

Oba modela su dostupna u kapacitetima od 500GB, 1TB i 2TB. Serije SL-M i SL-C biće u prodaji od jeseni 2019. godine, a cena će biti naknadno potvrđena.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime