ViewSonic je jedan od najvećih proizvođača monitora na svetu i iza sebe ima tradiciju dugu preko 25 godina u ovoj oblasti. Trenutno iz pogona pomenutog dolaze nam novi devetnaestoinčni, dvadesetdvoinčni i dvadesetsedmoinčni monitori, među kojima se posebno izdvaja monitor oznake VA2212a-LED koji ne košta puno, a nudi mnogo…

U fizičkom pogledu VA2212a-LED se ne razlikuje previše od ViewSonic VA1911a-LED monitora koji smo vam nedavno predstavili, šta više oni dele iste hardverske i konstukcijske osnove. Međutim, ono što testirani čini posebnim pored veće dijagonale ekrana 22 inča) je i viša radna rezolucija (1920×1080 piksela) zahvaljujući kojoj je daleko bolje rešenje za uživanje u multimedijalnim sadržajima i dinamičnim filmskim scenama.

Osnovu VA2212a-LED monitora čini TN panel poslednje generacije sa odzivom piksela od 5ms. Zahvaljujući njemu slika izgleda fenomenalno, međutim ako isti planirate da koristite za igrice, naša preporuka je da razmislite o monitorima iz VX familije, pošto su VA modeli rezervisani za široke narodne mase.

U pogledu konektivnosti testirani monitor jedino raspolaže analognim izlazom, dok su HDMI i DVI izostali. To je međutim kompenzovano komforno odrađenim OSD-om preko koaga možete uraditi i najfinija podešavanja svih parametara što verujemo da će se jako dopasti najnaprednijim korisnicima. Jedino što nam se nije dopalo VA2212a-LED monitora je njegovo (za naš ukus) preglomazno postolje koje se sa druge strane odlično pokazalo na svim podlogama.

Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je VA2212a-LED jedan zanimljiv i dobro izbalansiran monitor sposoban da odgovori na najrazličitije potrebe kupaca. Odličan je za surfovanje internetom, kuckanje tekstova i gledanje filmova, mada mu je namena faktički neograničena. Jedino što pomalo štrči od elegantnog dizajna ovog monitora jeste nešto veće postolje i već pomenuta slabija konektivnost.

Cena (sa PDV-om): 13.190,00 dinara

Kontakt: ViewSonic

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime