Kingston je jedan od najvećih proizvođača USB fleš i RAM memorija na svetu, međutim u ponudi ovog brenda nalaze se i vrhunski čitači memorijskih kartica, a najzanimljiviji model iz aktuelnog portfolia nosi oznaku MobileLite G3 i predstavlja jedan od bržih u svojoj klasi.

 

Fizički posmatrano MobileLite G3 podseća na USB fleš drajv, što je veoma zgodno jer ga lako možete poneti sa sobom u džepu od farmerica ili košulje. Napravljen je od kvalitetne plastike i jednostavan je za održavanje, a delimično je otporan i na padove i potrese, tako da može biti jako zanimljiv i naprednijim korisnicima.

 

Osnovu ovog simpatičnog čitača čine USB 3.0 kontroler i dva čitača kartica: jedan za microSD, SDHC i SDXC formate i drugi za SD, SDHC, SDXC i MSPD (MemoryStick PRO DUO) kartice. Za rad ne traži instalaciju nikakvih drajvera, tako da je dovoljno samo da ga ubacite u slobodan USB port i 99% platformi će ga prepoznati i staviti u pogon.

 

Pošto koristi USB 3.0 kontroler poslednje generacije MobileLite G3 ima veliki brzinski potencijal, koji jedino može da pokaže sa kvalitetnim memorijskim karticama,  međutim njihove cene nisu nimalo popularne, tako da ako želite dostizanje limita imajte ovo na umu. Sa druge strane on će bez problema zadovoljite potrebe i najzahtevnijih korisnika i upravo zbog toga verujemo da će privući pažnju velikog broja kupaca. Cena mu za sada nije poznata, ali očekuje se da bude veoma, veoma pristupačna.

 

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: Kingston 

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime