Prošlog meseca predstavili smo vam novu generaciju MacBook Air računara koja je svetlost dana ugledala početkom leta ove godine i odmah osvojila srca velikog broja korisnika širom sveta. Poređenja radi ona u odnosu na prethodnu donosi od 30% do 40% bolje radne karakteristike, poseduje napredniju bežičnu povezivost i ima duže trajanje ugrađenih baterija. Sa druge strane vizuelnih razlika nema, što znači da je i dalje prisutna izrada od jednog komada aluminijuma koja pored toga što im daje na izuzetnoj lakoći, donosi i daleko bolje odvođene toplote sa elektronskih komponenti i štiti ih od svih spoljnih uticaja. Kao što znate i poslednja generacija donosi dve familije Air računara zavisno od dijagonale ekrana (11.6 inča i 13.3 inča), a mi ćemo vam u nastavku detaljnije predstaviti manje modele.

Nove MacBook Air jedanaestice Apple reklamira kao savršene računare za svakodnevni rad, edukaciju i zabavu. Iako im je dijagonala ekrana skromnih 11.6 inča oni zaista mogu da ponude mnogo toga – komforno surfovanje internetom, gledanje filmova, kuckanje tekstova i uopšte obavaljanje svakodnevnih zadataka. Izuzetno su brzi zahvaljujući novom Intel-ovom Core i5 procesoru (opciono su dostupni modeli i sa Core i7 procesorom), a poseduju i 4GB radne memorije (maksimalno 8GB), kao i fleš storidže od 128GB i 256GB sa kojima trenutno startuju aplikacije i otvaraju fajlove.

Pored boljih radnih performansi novi jedanaestoinčni MacBook Air računari donose i moćniju grafiku za koju je zadužen takođe Intel, odnosno njegov HD 5000 grafički akcelerator sa kojim bez problema možete da bacite sliku i na neki eksterni monitor (do rezolucije od 2560×1600). Inače, displej na ovim notebook-ovima je preuzet sa prethodnih modela (1366×768 piksela), a to isto možemo reći i za tastaturu  i Multi-Touch trackpad. Sa druge strane nove Air jedanaestice su opremljene vrhunskim litijum-polimerskim baterijama koje im daju radnu autonomiju od čak 9 sati (i to sa aktivnom Wi-Fi konekcijom), što je prosto neverovatno. Međutim, to nije sve – ako smanjite osvetljenje za nekih 30% možete dobiti radnu autonomiju od skoro 15 časova, pa za ove ultratanke notebook-ove slobodno možemo reći da su kreirani za ceo dan, odnosno po meri korisnika koji su stalno u pokretu.

Od ostalih bitnih karakteristika novih jedanaestoinčnih Air računara izdvajamo i vrhunsku žičnu i bežičnu (802.11ac Wi-Fi standard je podržan) konektivnost, kao i već proverenu OS X Mountain Lion platformu koja ne samo što donosi najviši mogući stepen bezbednosti, već u paketu ima i veliki broj veoma korisnih programa, pa kada startujete Air mašine odmah na njima možete da krenete da radite i uživate u omiljenoj multimediji. Sve preporuke!

Cena (sa PDV-om): od 117.690,00 dinara
Kontakt: Apcom

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime