Samsung je nedavno predstavio novi tablet koji će sasvim sigurno imati brojne obožavaoce.

Oznaka novog modela je GT-P5100 ali će sasvim sigurno biti poznatiji kao Tab 2 10.1. Na pravi pogled izgleda slično kao i predhodnik. Primetićete malene otvore za zvučnike što je zanimljivo rešenje.

Ekran je ponovo 10 inča, što se pokazalo kao dobitna kombinacija za većinu korisnika i za većinu namena. Tako ćete moći da gledate filmove na odmoru, ili surfujete netom ili radite nešto sasvim treće vrlo brzo a uz to uređaj neće biti prevelik pa će uvek moći da bude pored vas.

Rezolucija ekrana je očekivanih 1280 x 800 piksela, što je sasvim dovoljno za te dimenzije. Ekran je veoma svetao pa ćete bez problema moći da tablet koristite čak i na plaži.

Što se tiče preostalih tehnikacija tu je procesor sa dva jezgra koji radi na 1 GHz, 1 GB radne memorije i 16 GB memorije za vaše aplikacije i dokumenta.

Ono što ćete primetiti je da je ovaj model malo veći i deblji od predhodnika, što i nije loše pošto nekako dobro leži u ruci. Tu je i kamera koje je radila veoma dobro u različitim uslovima

Što se tiče podešavanja tu je WiFi, kao i 3G modem kod modela koji ga podržava. Samsung pravi dve verzije, pa dobro razmislite koja vam više odgovara. Ali, sa sve jeftinijim mobilnim Internet paketima, naša preporuka je da uvek odaberete onaj sa modemom.

Naravno i ovaj Galaxy je zasnovan na Android platformi, što je sjajno rešenje. Pored Samsungovih aplikacija moćićete da odaberete sve što odgovara vašem ukusu i zahtevima za posao, zabavu ili nešto treće.

Ovaj model zaslužuje našu preporuku, a sada je baš idealno vreme za kupovinu, ako još uvek niste krenuli na put.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime