Samsung je odbacio izveštaj u kojem se tvrdi da je kompanija obustavila proizvodnju predstojećeg telefona nazvanog Galaxy S21 FE.

Korejski ETNews tvrdili su da je proizvodnja nenajavljenog telefona zaustavljena zbog nedostatka poluprovodnika i da su Qualcomm procesori preraspodijeljeni na uređaje sa savitljivim ekranima na preklapanje. Izveštaj je u međuvremenu izbrisan, a Samsung sada kaže da nije doneo odluku da li će zaustaviti proizvodnju. U izjavi Bloomberg-u, kompanija kaže “Iako ne možemo razgovarati o detaljima neobjavljenog proizvoda, ništa nije utvrđeno u vezi sa navodnom obustavom proizvodnje.”

Očekivalo se da će Galaxy S21 FE – FE biti izdanje Fan Edition – smanjena, pristupačnija verzija uobičajenog S21. Prošle godine je Galaxy S20 FE dobio generalno pozitivne kritiku, sa “visokokvalitetnih komponentama koje su oduševile dok jeftiniji delovi ne štete iskustvu u radu.”

S21 FE nije zvanično najavljen, ali Samsung je na događaju prošle godine rekao da planira da izda izdanja Fan Editions vodećih telefona u narednom periodu. OnLeaks je objavio navodne rendere S21 FE još u aprilu, pokazujući sličan dizajn dobro prihvaćenom Galaxy-ju S21. izvor: the verge, b92