Samsung je svoj novi savitljivi telefon Galaxy Fold pre par dana poslao glumcima, influenserima i nekim drugim poznatim likovima. I u zvaničnom snimku svi su bili potpuno oduševljeni.

Evo kako je to izgledalo.

Ali ni nedelju dana kasnije već su počeli da se javljaju prvi ozbiljni problemi. Mnogi novinari koji su dobili na test uređaj od oko 1.980 dolara prijavljuju da njihovi primerci, paaa – ne rade, piše Gizmodo.

Tako su već urednici iz CNBC, The Verge i Bloomberg tweetovali da Galaxy Fold koji su dobili na test ima velike greške u radu, ili čak uopšte ne funkcioniše.

Tako je Dieter Bohn iz The Verge primetio da se nešto vrlo loše desilo sa savitljivim ekranom. “Poražavajuće je da se ovo desi posle samo dva dana od kad sam dobio uređaj.”

Evo slike:

Urednik sa CNBC Steve Kovach je okačio snimak na kome se vidi da ekran više ne radi posle jednog dana iako ga je samo otvorio i nije uradio ništa, kako kaže.

YouTuber Marques Brownlee koji prati tehniku je prijavio kako je i na njegovom Foldu ekran umro kada je pokušao da skine zaštitnu foliju (nije znao da li treba da je skine ili ne).

 

A evo i uređaja koji je stigao na test u Bloomberg:

 

 

Evo i još jednog snimka koji prikazuje svu katastrofu Folda:

 

Tako da mooooožda još nije vreme za kupovinu. izvor: gizmodo, mashable, twitter

Dodatak: Samsung je izdao saopštenje u kome navode kako će kompanija “pažljivo istražiti uređaje kako bi otkrili uzroke problema”.

Dodatak 2: Samsung je redakciji Domino Magazina prosledio izjavu: “Medijima je na test ustupljen ograničen broj prvih Galaxy Fold primeraka uređaja. Dobili smo nekoliko izveštaja kada je reč o glavnom ekranu na dostavljenim testnim uzorcima. Detaljno ćemo ispitati te primerke uređaja kako bismo utvrdili šta se desilo. Nekoliko osoba, koje su dobile uređaj na test, uklonile su zaštitni sloj sa ekrana, tako ga oštećujući. Glavni ekran Galaxy Fold uređaja ima gornji, zaštitni sloj, koji je strukturni deo ekrana, postavljen kao zaštita od nenamernih ogrebotina. Uklanjanjem ovog sloja ili nanošenjem adhezivnih supstanci na glavni ekran može izazvati štetu. Potrudićemo se da ova informacija bude jasno naglašena našim korisnicima“.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime