Iz kompanije Kingston na test nam je stigao još jedan zanimljiv fleš drajv oznake DataTraveler Locker+ G2, koji je kompletno napravljen od metala, zahvaljujući kom nudi visok stepen otpornosti na sve spoljne uticaje, padove, vibracije i potrese. Reč je o security flešiću dizajniranom za sve koji imaju potrebe da bezbednost podataka u pokretu podignu na najviši mogući nivo. Pogodan je kako za ozbiljna radnja okruženja, tako i za naprednije korisnike, mada ga generalno mogu koristiti svi.

Osnovu ovog elegantnog drajva čine NAND fleš moduli i USB 2.0 kontroler poslednje generacije, kao i security menadžer koji se aktivira kada se flešić inicira u slobodan USB port. Preko njega kreirate vaš nalog (naziv + lozinka) za DataTraveler Locker+ G2, nakon čega osim vas (i onom kome date lozinku) niko neće imati pristup prostoru za smeštaj informacija, odnosno fleš memoriji. Kingston je na ovom modelu ostavio mogućnost kreiranja do 20 akaunta, mada mi mislimo da je to potpuno nepotrebno, pošto u praksi jedan flešić obično koristi jedna ličnost, maksimalno dve.

Kao i većina drugih security flešića tako i DataTraveler Locker+ G2 nije nešto preterano brz (10MB/sec. – čitanje, 5MB/sec. – upisu), što je posledica korišćenja security menadžera, koji konstantno proverava transfer podataka i time radikalno utiče na obaranje brzine. Inače ovaj fleš drajv se proizvodi u kapacitetima od 4GB do 32GB i u svojoj klasi važi za jedan od najpouzdanijih. Dostupan je isključivo u silver boji, a očekuje se da bude jedan od povoljnijih na tržištu.

Kontakt: Kingston

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime