Ako planirate da upišete žurnalistiku možda biste mogli da ponovo razmislite. Roboti sve bolje pišu vesti a savladali su i smišljanje naslova.

Izuzetno složen proces pisanja naslova za članke veštačkoj inteligenciji iz američke kompanije Primer predstavlja sve manji problem.

Američka kompanija Primer već dugo razvija veštačku inteligenciju koja pisani format može oblikovati poput ljudskog novinara. Ovaj složeni proces od nedavno uključuje i smišljanje prikladnog naslova složenog prema sadržaju samog članka i kako stvari stoje – sve su bolji u tome.

Veštačka inteligencija je do sada savladala zadatak sakupljanja podataka i pisanja kratkih izveštaja, ali nikad nije dosegla nivo kreativnosti koju imaju ljudski novinari. Štaviše, svi naslovi koje su računari izbacili bili su ili pogrešni ili nisu bili dovoljno privlačni da čitatelja privuku da ih cele pročitaju.

E pa ne više.

Veštačka inteligencija odgovorna za naslove postaje sve bolja i bolja, što znači da ćemo uskoro naići na članke koji su vrlo slični onima koje je napisao pravi novinar.

Dakle, već za par godina roboti će pisati vesti umesto novinara.

I tako…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime