Austrijska kompanija Storyclash predstavlja Social Media Ranking of Serbia (Rejting na društvenim mrežama u Srbiji) prateći online sadržaje srpskih medijskih stranica sa najviše društvenih interakcija na Facebooku, Twitteru, Instagramu i Youtube.

Interakcije  podrazumevaju like-ove, share-ove i komentare bilo kog online sadržaja.

Storyclash prati milijarde interakcija na društvenim mrežama globalno i omogućava medijima i kompanijama da otkriju značajne viralne aktivnosti i prate konkurente u realnom vremenu kako bi lakše donosili odluke zasnovane na podacima i ostvarili više interakcija.

Blic i Dnevna doza lepog ponovo zamenili mesta

Blic je prevazišao 1 milion društvenih interakcija uz pomoć Top Posta u septembru, dok je Dnevna doza lepog samo malo ispod sa 997.000 ukupnih interakcija. Tako se Blic vratio na prvo mesto, dok je DDL pala na drugo i pored vrlo napetog nadmetanja za vrh liste. Informer je takođe imao impresivan mesec sa +85% povećanja interakcija što ga je popelo na četvrto mesto, ostvarujući najveći rast od svih stranica na listi.

Top Post meseca pripada Blicu, koji je doneo priču o četvorogodišnjem Dušanu Todoroviću i prikupljanju donacija za lečenje. Drugi medijski sajtovi na listi (Telegrad i Kurir) su takođe ispratili priču, ostvarujući svoje najuspešnije postove. Blic je ipak imao najveću kapitalizaciju viralne pokrivenosti, pa se čak 4 puta pojavio u Top Posts sekciji postovima o malom Dušanu (svaki post je ostvario sve veću interakciju, a najuspešniji je imao čak 46.200 ukupnih interakcija na Facebooku i Twitteru):

Napomena: Možete da se prebacujete između različitih tipova sadržaja u sekciji Top Posts. Takođe možete da kliknete na post i otvorite ga.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime