Kompanija Apple je pored sjajnih iPod media plejera, iPad tableta i iPhone telefona poznata i po vrhunskim prenosivim računarima koji godinama važe za jedne od najboljih, najlepših i najpouzdanijih na tržištu. Trenutno su aktivne dve porodice mobilnih mašina: MacBook Air i MacBook Pro, a do nedavno je egzistirala i MacBook familija notebook-ova, koja je u ponudi imala samo jedan – beli model.

Iako, Apple već duže vreme u svojim kampanjama fokus stavlja na odlične MacBook Air mašine, prodaja MacBook Pro računara nikada nije bila bolja, a ekipa vašeg omiljenog portala vam je već predstavila MacBook Pro mašine dijagonala 13.3 inča i 15.4 inča ostavljajući za kraj MacBook Pro 17 računar koji nema konkurenciju kada su grafičke i multimedijalne karakteristike upitanju.

MacBook Pro 17 se vizuelno ne razlikuje od ostalih MacBook Pro računara osim što ima nešto veću dijagonalu ekrana i malo jaču hardversku postavku. Dostupan je samo jedan model koji je po snazi sličan najjačoj MacBook Pro 15-ici. Sama mašina je bazirana na quad-core Core i7 procesoru poslednje generacije kome je radni takt podešen na 2.4GHz. Raspolaže sa 4GB radne memorije (maksimalno proširive do 8GB) i HDD-om kapaciteta 750GB koji opciono (uz doplatu) može biti zamenjen za SSD drajv.

Kao što smo napomenuli ovo je izuzetno snažna multimedijalna mašina sa veoma moćnim grafičkim podsistemom zasnovanim na integrisanom (Intel HD 3000 GPU) i diskretnom (Radeon HD 6770M sa sopstvenih 1GB RAM-a) grafičkom akceleratoru. Oni se atomstski svičuju u zavisnosti od potreba korisnika i upravo zbog toga je MacBook pro 17 jako cenjen kod grafičara, građevinaca, arhitekta, montažera i dizajnera.

Pored odlične hardverske postavke jača strana su mu i sjajna autonomija baterije (7h), kao i vrhunski LED ekran rezolucije 1920×1200 piksela. Na žalost sve to prati prilično visoka cena, ali ovo i nije računar za svakog već za pomenutu grupu korisnika koja će znati maksimalno da iskoristi potencijal koji MacBook Pro 17 donosi i naravno sve njegove prednosti adekvatno unovči.

Cena (sa PDV-om): 272.990,00 dinara
Kontakt: Apcom
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime