Verbatim InSight je prenosivi čvrsti disk sa USB 2.0 priključkom, kapaciteta 500 GB i sa ugrađenim LCD ekranom na kojem je stalno prikazano koliko je ostalo slobodnog prostora. Zakrivljen prednji deo kućišta napravljenog od stilizovane crne plastike podseća na „ležećeg policajca“, pa i time odudara od sličnih uređaja.

Dimenzije su mu 19 x 89 x 150 mm, što ga čini kompaktnim i pogodnim za prenošenje u torbi sa laptopom, pa čak i u džepu jakne. Na desnom boku nalazi se jedini priključak i to mini USB predviđen za priloženi USB kabl. 

Monohromatski LCD ekran pozadinski je osvetljen i ima rezoluciju 32 x 128 piksela, a koristi tehnologiju sličnu onoj što je ugrađena u e-čitač Amazon Kindle (e-ink). Na njemu se stalno prikazuje ime diska (može se menjati u operativnom sistemu, Win ili Mac OS) i koliko je ostalo slobodnog prostora. Podaci se ažuriraju dvaput: prilikom uključivanja i prilikom isključivanja. Ako imate nekoliko ovakvih diskova, uvek ćete i bez uključivanja moći da vidite njihovo ime i preostali prostor za čuvanje podataka.

Što se tiče performansi, one su solidne: čitanje je prilično brzo dok je snimanje malo sporije, ali to ne predstavlja ozbiljnu zamerku budući da ovaj model nije zamišljen kao radni disk već kao uređaj za čuvanje podataka.

Uz InSight se dobija i program Nero BackItUp 4 Essentials koji je pogodan za pravljenje rezervnih kopija sistema.

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime