Ako spadate među korisnike koji se ozbiljno bave fotografijom sigurni smo da znate koliko je štampanje fotografija važno pogotovo u situacijama kada je iste potrebno predstaviti i fizički “opipati”. Ipak, štampa fotografija do nedavno nije bila ni malo povoljna, šta više u najvećem broju slučajeva su foto štampači bili značajno skuplji od profi digitalaca. Namerno kažemo do nedavno pošto je kompanija Epson sa predstavljanjem nove generacije ITS foto štampača i MF uređaja ponudila i do 90% povoljniju cenu foto otiska i to sa značajno boljim kvalitetom u odnosu na bilo koja druga tradicionalna termalana foto rešenja. Pogledajmo po čemu su novi Epson-ovi ITS foto štampači posebni…

Mala potrošnja

Jedan od glavnih argumenata zašto svako ko se bavi fotografijom na bilo koji način treba da investira u neki od novih Epson-ovih foto ITS štampače je značajno manja potrošnja mastila u odnosu na tradicionalna inkjet foto rešenja. Konkretno, potrošnja mastila u slučaju Epson-ovih ITS foto štampača može biti manja i do 90% i to bez bilo kakvog gubitka detaljnosti na fotografijama i sa savršenom reprodukcijom boja. Tajna se krije u posebno osmišljenoj Micro Piezo glavi za štampanje koja formira kapljicu izuzetno male veličine, kao i u Epson-ovim foto papirima poslednje generacije.

Povoljna mastila

Cena profesionalnih Epson-ovih mastila za Epson-ove foto ITS štampače je daleko niža od bilo koje cene standardnog foto kertridža, a što je još važnije mastila se isporučuju u bočicama velikog kapaciteta iz kojih se dolivaju po potrebi u rezervoare. Ovo dodatno utiče na povoljniju cenu fotografija, a i izbegava se zamena glava koja je obično integrisana na samim kertridžima čime se utiče na očuvanje životne sredine.

Vrhunski kvalitet

Svi testovi pokazuju da fotografije nastale sa Epson-ovim ITS foto štampačima imaju daleko bolju reprodukciju (prirodnost) boja i značajno viši nivo detaljnosti što je svakom ko se razume u fotografiju zapravo i glavna njihova prednost. Fotosi nastali Epson-ovim ITS foto štampačima na Epson-ovom foto papiru se trenutno suše i odmah su spremni za dalju upotrebu, a to nije slučaj sa ostalim rešenjima. Na ovo treba dodati i dugovečnost fotografija koja ide i preko 100 godina ukoliko se iste skladište po Epson propisima.

Održavanje i eksploatacija

Svaki fotograf bi voleo da mu njegova foto laboratorija ne oduzima mnogo vremena oko održavanja i to je upravo bila inicijalna kapisla za kompaniju Epson da svoje nove ITS foto štampače kreira u tom pravcu. Iste je dovoljno samo povremeno prebrisati od prašine i to je to. Glava za štampanje se sama čisti, što isto radi i sistem cevčica. Pored toga glava za štampanje se menja tek nakon nekoliko hiljada odštampanih fotografija što je do sada bilo gotovo nezamislivo.

Aplikativna podrška

Epson uz sve svoje nove ITS foto štampače potencijalnim kupcima nudi i impresivnu logističko-aplikativnu podršku kojom se štedi i do nekoliko stotina eura. Aplikacije su birane od posebnog tima ljudi koji se ozbiljno bavi fotografijom, dok je na logistici radilo više programera koji su imali jasne upute šta većini fotografa treba kod jednog foto štampača.
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime