Kada su se pojavili SSD diskovi su bili izuzetno skupi, a ovo pravilo je važilo čak i za modele malog kapaciteta. Primera radi krajem 2008. godine bilo je nophodno izdvojiti preko 500 evra za kupovinu SSD drajva kapaciteta samo 16 GB, dok sada za te iste pare možete sebi priuštiti rešenje od čak 512 GB prostora.

Rapidan pad cena ovih uređaja započela je kompanija Kingston početkom prošle godine kada je predstavila SSD kapaciteta 32 GB za stotinak evra, a trend daljeg pada cena nastaviće se i u tekućoj godini. Trenutno, kao najbolje rešenje na relaciji cena-performanse je SSDNow V200 familija Solid State Drive-ova koju potpisuje isti proizvođač.

SSDNow V200 familija je namenjena kućnim korisnicima koji za male pare žele da podignu radne performanse svog desktop ili notebook računara. U ponudi su diska zavisno od kapaciteta (64GB, 128GB i 256GB) i svi su izvedeni u 2.5-inčnom formatu. Osnovu ovih SSD-ova čine NAND fleš čipovi poslednje generacije kojima je moguće postići velike brzine transfera podataka (300MB/sec. – čitanje, 230MB/sec. – upis).

Pored toga što se mogu interno instalirati SSDNow V200 diskovi uz odgovarajuće eksterno kućište (paket se opciono naručuje) mogu postati i mobilni drajvovi čime se dobija na dodatnoj funkcionalnosti.

Cena (sa PDV-om): za model od 128GB – 17.295,00 dinara
Kontakt: Kingston

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime