Asus je već duže vremena prisutan na tržištu svojim LED monitorima čije cene su trenutno veoma povoljne a kvalitet na zavidnom nivou. Model VS247H namenjen je širokom krugu korisnika, uglavnom za rad i multimedijalnu zabavu.

Ovaj model napravljen od crne sjajne plastike, istovremeno je robustan i male težine. Komandni tasteri smešteni su na donjoj desnoj ivici ispod prednje maske, dok su njihove oznake na masci iznad zbog bolje vidljivosti. Tasteri su izbočeni i dobro reaguju na pritisak. Podešavanja se obavljaju putem OSD menija, a postoje i predefinisani režimi za brz izbor željenih postavki.
Na zadnjoj strani su priključci: DVI, HDMI i D-Sub kao i audio 3,5mm na koji se mogu povezati slušalice prilikom slušanje muzike, gledanja filmova ili igranja.

Dijagonala ekrana je 23,6” sa rezolucijom 1920 x 1080 odnosno full hd. Osvetljaj od 300 cd/m2 i dinamički kontrast (ASCR) 50.000.000:1 sa vremenom odziva 5ms su dovoljni za sve namene uključujući i igranje zahtevnijih igara. Ugao vidljivosti je asimetričan 170o (H)/160o (V), ali je to uobičajeno za monitore ove klase i ne utiče na kvalitet prikaza. Reprodukovanje čiste crne i bele, kao i kontrasti sa nijansama sive su čisti i sa jasnim granicama, a boje su verne i živopisne.
Prikaz video materijala je oštar, a prilikom igranja brzih igara nema “duhova”.

Velika dijagonala, odličan prikaz i dobra mogućnost povezivanja, kao i povoljna cena čine Asus VS247H odličnim izborom za svakoga ko želi da kupi novi ili zameni stari monitor.

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime