Kompanija AOC poslednjih godina na domaćem tržištu uživa veoma veliku popularnost zahvaljujući odličnim, a veoma povoljnim monitorima. Modeli iz Value familije u ovom momentu su i najbolji izbor za većinu korisnika koji po prvi put kreću da se druže sa računarima, tačnije desktop mašinama, mada isti mogu biti i sasvim solidna rešenja za one malo zahtevnije kupce koji se bave obradom grafike i video sadržaja (ali ne na profesionalnom nivou). Jedan od njih je i monitor oznake E2250Swdak koji vam detaljnije predstavljamo u redovima koji slede.

E2250Swdak je monitor dijagonale 21.5 inča koji kombinuje moderan dizajn i vrhunske radne karakteristike sa moćnim LED pozadinskim osvetljenjem. Baziran je na TN matrici poslednje generacije i ima odziv tečnih kristala od 5 ms, što je manje-više standard kod monitora u ovom cenovnom rangu. Opariše maksimalnom radnom rezolucijom od 1920×1080 piksela i u stanju je da ponudi sliku odlične detaljnosti i dosta verno reprodukovanih boja. Upravo zbog toga na njemu je moguće maksimalno uživati u najnovijim filmskim ostvarenjima i multimediji visoke definicije. Ipak, zbog nešto sporijeg odziva tečnih kristala nije baš neko sjajno rešenje za igranje modernih igrica, ali za neke naslove od pre par godina može da bude ok rešenje.

Kao što smo i očekivali izrada ovog monitora je gotovo besprekorna – proizvođač je koristio plastiku vrhunskog kvaliteta koja nije podložna habanjima, a ista se i lako održava što će posebno ceniti korisnici koji ne vole mnogo da se brinu o svojoj elektornici. U poređenju sa sličnim rešenjima na tržištu E2250Swdak monitor troši i do 40% manje energije zbog čega spada u kategoriju Eco rešenja, a ovaj model je specifičan i po tome što se isporučuje sa posebno osmišljenim OSD-jem preko koga je maksimalno jednostavno moguće upravljati svim njegovim funkcijama.

Po pitanju konektivnosti E2250Swdak je za korak ispred konkurencije jer poseduje i D-SUB i DVI-D ulaze tako da se lako može povezati sa najrazličitijim PC i notebook mašinama. Kao što smo napomenuli cena mu je za ono što nudi izuzetno povoljna i upravo zbog nje je jako čest izbor  krajnih korisnika, naročito onih koji su ograničeni budžetom.

Cena (sa PDV-om): 13.734,00 dinara

Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime