Sve više korisnika prilikom nabavke računara posebnu pažnju posvećuje nabavci kućišta i napajanja. Kvalitetno napajanje je osnov računara i naš savet je da se kupi neki od modela poznatih proizvođača, koji će obezbediti sigurno snabdevanje energijom i što je važnije sprečiti eventualne kvarove drugih komponenti konfiguracije.

Serija A-120 kompanije Chieftec namenjena je sistem integratorima, poslovnim korisnicima koji traže vrhunsku pouzdanost po niskoj ceni, ali i svim drugim kupcima koji zahtevaju najbolji odnos cene i kvaliteta. Raspon snage ove serije je 370 do 500 vati, a mi smo ovoga puta isprobali model CHP-450A, čija oznaka implicira i njegovu snagu od 450 vati. Imajte u vidu da je to dovoljno za većinu prosečnih konfiguracija i čak za neke napredne. Većina korisnika je zavarana lažnim oznakama nekih dalekoistočnih proizvođača, koji njihovu snagu deklarišu na snage veće od realnih, ali naš savet je da je uvek bolje kupiti napajanje renomiranog proizvođača manje ali realne snage, umesto lošeg napajanja koje navodno ima veću snagu i koje će predstavljati rizik za ceo računar i podatke.

Ovaj model je opremljen ventilatorom od 120 mm, što garantuje odlično hlađenje napajanja, unutrašnjosti celog kućišta uz veoma tih rad. Tu je i termostat koji će dodatno usporiti ventilator u slučaju manjeg opterećenja napajanja. Dodatna zaštita predstavlja automatsko isključivanje uređaja u slučaju pregrevanja, preopterećenja ili naponskih skokova, čime će se sprečiti spaljivanje komponenti računara. Pored standardnih Molex i SATA priključaka, tu je i PCIe priključak za snažne grafičke kartice, kao i četvoropinski PIV za nove matične ploče. Visoka pouzdanost i solidna snaga su ono što ističe ovaj model, dok je reputacija proizvođača preporuka koja se ne sme zanemariti.

www.chieftec.eu

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime