Iz kompanije Gigabyte navikli smo da nam stiži vrhunske matiče ploče i odlične grafičke kartice, međutim poslednjih nekoliko godina ova kompanija je zaplovila i u druge IT segmente, a lepe rezultate pravi i na tržištu pametnih telefona. E, upravo o jednom pametnjakoviću ove kompanije smo odlučili da vam govorimo danas. Njegova oznaka je GSmart Rio R1 i od sličnih rešenja na tržištu se izdvaja po povoljnijoj ceni i odličnim radnim performansama.

Ono što odmah moramo da napomenemo je da je GSmart Rio R1 moderno dizajniran smartfon, vrhunske izrade i odličnih performansi. Kreiran je za mlađu populaciju, naročito lepšu polovinu i dostupan je u više različitih boja. Osnovu mu čini moćna elektronika i vrhunski displej dijagonale 4 inča koji operiše maksimalnom radnom rezolucijom od 800×480 piksela. Isti je u stanju da verno reprodukuje sve boje, a nudi i odličnu detaljnosti, tako da sa njim možete uživati u listanju fotografija i najrazličitijim multimedijalnim sadržajima.

Pored odličnog izbora core hardvera i dobrog displeja, GSmart Rio R1 telefon može da se pohvali i dobrim Bluetooth i Wi-Fi konekcijama, kao i odličnom baterijom. Ipak, ono što ga zaista čini drugačijem je mogućnost rada sa dve SIM kartice, a to je u cenovnom rangu u kom se on nalazi zaista retkost. Kao i ostali telefoni ovakvog koncepta, tako je i GSmart Rio R1 baziran na Android platformi, konkretno Ice Cream Sandwich v4.0 OS-u koji se pokazao kao jedan od najstabilnijih.

Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je GSmart Rio R1 jedan zanimljiv i lepo odrađen telefon koji će vas osvojiti kako svojim dizajnom, tako i odličnim radnim karakteristikama. Cena mu je izuzetno prihvatljiva i upravo zbog nje od nas dobija preporuku više.

Cena (sa PDV-om): oko 17.999,00 dinara
Kontakt: ASBIS
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime