L455 je ozbiljan ITS MF uređaj namenjen prevnstveno nešto zahtevnijim kućnim korisnicima kojima su kvalitet štampe i mala potrošnja u prvom planu. Objedinjuje tri osnovne funkcije (štampanje, kopiranje i skeniranje) i spada među brža rešenja u svojoj klasi. Od sličnih rešenja na tržištu izdvaja se po veoma dobrom kvalitetu štampe i maloj potrošnji mastila koja može da se uporedi čak i sa laserskom štampom. Takođe, poseban je i u pogledu logističke podrške jer se odlično razume sa većinom desktop i mobilnih platformi što mu daje na dodatnoj fleksibilnosti u radu.

U pogledu kvaliteta štampe L455 je za klasu ispred ostalih ITS rešenja prošle generacije jer donosi nešto realističniju reprodukciju boja i malo bolju detaljnost. Primera radi nijsne sivih tonova su bolje reprodukovane nego na bilo kom modernom laseru, dok su koloriti u rangu nekog moćnog plotera iz više Epson-ove ponude. Inače, kada su upitanju kopije one nisu na tako visokom nivou kao print otisci, ali su svakako upotrebljive. To isto možemo da kažemo i za sken otiske koji su sasvim ok za trenutnu obradu, ali nisu baš najidealniji za neko ozbiljnije arhiviranje.

Posebne prednosti L455 ITS MF uređaja kriju se u tome što on poseduje malu kontrolnu tablu sa preglednim displejom i čitačem memorijskih kartica, a tu je i Wireless adapter za deljenje sadržaja bežičnim putem. Na većini testova L455 se pokazao kao veoma stabilan i ono po čemu nam se dodatno dopao jeste što se lako može preneti sa jedne na drugu lokaciju jer nije previše veliki i težak.
Nećemo biti skromni ako kažemo da je L455 jedan od trenutno najboljih inkjet MF uređaja na tržištu u srednjoj nižoj ITS klasi. Odličan je i za kancelrijsku i za kućnu primenu, a ušteda u štampi sa njim je ogromna. To je i glavni razlog zašto iz Epson-a od ovog modela očekuju mnogo – potpuno opravdano!

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime