Kompanija Epson slovi za jednog od najvećih proizvođača projektora na svetu, kako onih namenjenih za prikazivanje filmova, tako i prezentacionih koji su najčešći izbor kancelarija, fakulteta i edukacionih okruženja. Iza ovog imena stoje i brojni patenti u ovoj oblasti, kao i najrazličitija rešenja koja danas viđamo u projektorima drugih proizvođača. Na domaćem tržištu trenutno se može naći oko 30-tak različitih prezentacionih projektora među kojima i relativno sveže lansirani Epson-ov EB-W28 model koji vam detaljnije predstavljamo u nastavku ovog teksta.

Za EB-W28 možemo reći da je jedan od kompaktnijih projektora, kao i da je veoma lagan što ga čini maksimalno mobilnim i jednostavnim za montiranje na najrazličitije nosače i postalja. Od sličnih Epson-ovih rešenja izdvaja se po tome što poseduje QR kod zahvaljujući kom brzo, lako i efikasno može žično i bežično (opciono) da komunicira sa najrazličitijim gedžetima, pametnim telefonima i tablet uređajima. Takođe se poput ostalih Epson-ovih projektora oslanja na 3LCD tehnologiju i nudi impresivan kvalitet slike čak toliko dobar da može da isprati i neke ultra dinamične scene u brzim filmskim scenama. Da budemo precizniji EB-W28 projektor daje kristalno jasnu sliku maksimalne detaljnosti i besprekorne reprodukcije boja zahvaljujući kojoj i prezentacije izgledaju savršeno lepo i pitko.

Maksimalna radna rezolucija kojom operiše EB-W28 projektor je 1280×800 piksela što je i više nego dovoljno čak i za projektovanje najsloženijih prezentacija. Kao što smo napomenuli povezivost je jedna od ključnih prednosti EB-W28 projektora.

Pomenuti QR kod je dodatna opcija koja unapređuje izbor, fleksibilnost i jednostavnost povezivanja EB-W28 projektora dajući vlasniku maksimalnu slobodu kretanja pogotovo u situaciji kada je u isti ugrađen opcioni Wireless modul – tada je komunikacija sa pametnim telefonima i tablet uređajima na najvišem mogućem nivou. Ovakvim potezom Epson je stavio do znanja konkurenciji da je spreman da ide korak napred i kupcima ponudi što fleksibilnija rešenja za povezivanje. O tome najbolje govori i činjenica da HDMI izlaz kod ovog projektora ima podršku za MHL što obezbeđuje još bolju konektivnost sa pametnim uređajima preko kabla.

Epson je sa lansiranjem EB-W28 projektora još ozbiljnije ušao u svet prezentacionih projektora ponudivši potencijalnim kupcima jedan zaista moćan i kvalitetan projektor kome su najveće prednosti vrhunska slika i moć sinhronizacije sa različitim uređajima na najvišem mogućem nivou. Ujedno ovo je projektor koga krasi i najviši mogući stepen mobilnosti, ali i sasvim korektna cena što je i glavni preduslov za uspeh na domaćem tržištu.

Cena (sa PDV-om): oko 75.000,00 dinara
Kontakt: EWE

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime