Tableti su osvojili svet i planiraju dugo tu da ostanu. Ali kada malo bolje razmislite imaju bar 3 problema koja ste sigurno i vi primetili. Recimo svi izgledaju isto i imaju skoro pa iste karakteristike. Uz to nisu baš zgodni za držanje i najgore od svega, baterije im traju očajno kratko.

Ali stiže uređaj koji planira da sve promeni! Zove se Lenovo Yoga Tablet i sinoć je predstavljen odabranim novinarima na 3 identična događaja širom sveta. Urednici Domino Magazina su bili u Milanu i evo naših utisaka o uređaju za koji iz Lenova kažu da neke "stvari radi na bolji način".

 

Za početak ovaj tablet ume sam da stoji.

 

Odmah da vam kažemo, kada ga vidite malo ćete se iznenaditi. Recimo, zato što od tableta očekujete da bude što tanji. I Lenovo Yoga jeste tanak. Ali samo sa jedne strane. Sa druge stane je neobično proširenje. Ali nije ono tu slučajno. Recimo poslužiće vam da ga lakše držite. I stvarno ima smisla ideja pošto zaista prirodno "leži u ruci".

 

Kako se ovog niko nije setio do sada?

 

A upravo to proširenje, dizajneri Lenova su iskoristili i bukvalno uređaj nakrcali baterijama. Koje će vam pružiti čak 18 sati neprekidnog rada, što je za jedan tablet baš BAŠ mnogo.

Verovatno je na celu ideju došao Ashton Kutcher, čija nova uloga je Lenovo "proizvodni inženjer" za ovaj uređaj. Dobro, svima je jasno da se šale. U svakom slučaju Lenovo ima velike planove za ovaj model pa je poznati glumac angažovan kao promo lice.

 

Dude where is my tablet? Sećate se tog filma?

 

A tu je još jedna stvar koja ga izdvaja. Ovaj tablet ima ugrađeno postolje, koje može da se izvuče po potrebi. I tako ćete kao čovek moći da gledate filmove ili slike bez traženja debelih knjiga koje će vam poslužiti kao podupirač.

Yoga zapravo postaje multifunkcionalni uređaj koji je više od tableta. A ako mu dodate i tastaturu koja može da se kupi u kompletu, lakše ćete uraditi nešto više od gledanja statusa na Facebooku. Što je upravo najveći problem sa tabletima. Odlični su, ali samo za gledanje Fejsa, filmova i čitanje vesti.

Evo kako su došli na ideju. "Posmatrali smo ljude kako koriste tablete. I otkrili da to rade na tri glavna načina, zbog čega smo im pružili bolji pristup za čitanje, surfovanje i interakciju", kaže Liu Jun, jedan od potpredsednika kompanije.

 

Jedan od tri položaja za stvarno lakše korišćenje.

 

Što se tiče tehnikalija u ponudi su modeli od 8 i 10 inča. Inženjeri i dizajneri ove kompanije su posebno ponosni na izradu. Kućište je napravljeno od magnezijuma i laserski obrađeno, pa je zadnja strana zapravo izuzetno fina metalna mrežica. I sve izgleda opasno dobro. U srcu uređaja je procesor sa četiri jezgra kao i Android 4.2 operativni sistem. Kapacitet memorije je 16 i 32 GB a možete da je proširite i memorijskim karticama. Veći model ima samo 605 grama a manji 400. Rezolucija ekrana je 1280×800, što je moglo da bude i malo više, a tu je i kamera od 5 megapiksela.

Lenovo kaže da će se u prodaji naći od novembra sa cenom od 229 evra za model od 8 inča i 299 evra sa model od 10 inča. Preporuka? O da!

 

Pročitajte i naš intervju sa Andreasom Schuppom koji je vodio dizajn tim Lenova, a možete da vidite i blesave reklame sa Ashtonom Kutcherom za Yoga tablet.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime