Na ovogodišnjem MWC Barcelona 2024, inovativni tehnološki brend TECNO je ponosno predstavio svoju najnoviju seriju revolucionarnih i futurističkih uređaja. Među njima se isticao Dynamic 1, prvi AI-inovativni robotski pas kompanije, te Pocket Go, revolucionarni uređaj koji objedinjuje AR naočare i prenosivu konzolu za Windows igrice. TECNO je takođe predstavio PolarAce sistem za snimanje slika koji koristi naprednu AI tehnologiju za stvaranje vrhunskih mobilnih video zapisa. Njihova misija na ovogodišnjem događaju bila je da posetioce ponesu u svet tehnoloških inovacija sutrašnjice sa temom “Reach for the Future”.

TECNO Dynamic 1 – Inovativni robotski pas za unapređenje svakodnevnog života

TECNO Dynamic 1, kao prvi robotski pas kompanije, predstavlja revolucionarnu interakciju između ljudi i mašina, kombinujući cutting-edge AI tehnologiju sa realističnim dizajnom inspirisanim nemačkim ovčarom. Ovaj napredni uređaj otvara vrata budućnosti svakodnevnog života, nudeći širok spektar mogućnosti za zabavu u pametnom domu, asistenciju, obrazovanje i trening. Kroz spoj najnovije veštačke inteligencije i estetski privlačnog dizajna, Dynamic 1 postiže visok nivo funkcionalnosti i estetike.

Dynamic 1 korisnicima nudi fleksibilnost sa različitim opcijama za kontrolisanje njegovih funkcija: putem aplikacije na pametnom telefonu, daljinskog upravljača i glasovnih komandi. Sa baterijom od 15000mAh, robot je sposoban za do 90 minuta korišćenja, dok mu modularni dizajn omogućava brzu zamenu baterija i istovremeno punjenje, minimizirajući vreme neaktivnosti.

TECNO Pocket Go – Prvi set za AR igrice u industriji za impresivno iskustvo

TECNO Pocket Go je revolucionarni Windows AR set za igranje koji prvi put kombinuje AR naočare i AR Windows prenosivu konzolu. Sa najkompaktnijom Windows prenosivom konzolom na svetu i naprednim AR Pocket Vision headset-om, ova kombinacija rešava ograničenja glomaznih Windows prenosivih konzola i poboljšava korisničko iskustvo koje često nedostaje AR naočarima, pružajući neuporedivo iskustvo 6D igranja.

Pocket Go nudi funkciju “VisionTrack”, koja besprekorno integriše tehnologiju praćenja glave sa Windows gejming ekosistemom. On je dizajniran za profesionalni FPS gejming dok ste u pokretu. Sa zamenjivom baterijom od 50Wh, gejmeri mogu uživati u ultra-dugom veku baterije za neometano gejming iskustvo.

PolarAce Imaging System – novi sistem za snimanje koji koristi AI tehnologije

TECNO je lansirao PolarAce Imaging System, svoj prvi sistem za snimanje slika sa Sony Imaging čipom CXD5622GG, omogućavajući prvi put u industriji 4K 30fps video sa potpunim AI-NR HDR-om. Sistem, koji je TECNO predstavio na svom štandu, prvo će biti dostupan u dolazećem modelu CAMON 30 Premier 5G, koji će biti lansiran u drugom kvartalu 2024. godine, donoseći novi vrhunac mobilnog video snimanja korisnicima širom sveta.

Spajajući napredne tehnologije kompanija TECNO i Sony, revolucionarni PolarAce pokreće četiri ključna napretka. Sistem se sastoji od Sony Imaging čipa CXD5622GG sa prvim u industriji FP16 floating-point računanjem na kraju procesa, Sony LYTIA komponenti, TECNO Multi Skin tehnologije za snimanje slika sa više nijansi boje kože i TECNO AI tehnologije za snimanje slika.

Sa izuzetnim nezavisnim imaging čipom CXD5622GG kompanije Sony, TECNO PolarAce donosi industrijski prve i vodeće tehnologije kako bi postigao viši nivo performansi i kvaliteta u mobilnom snimanju kako bi zadovoljio sve veće zahteve savremenih kreatora sadržaja.

Čip je opremljen sa četiri motora za obnavljanje prave boje i pružanje svih detalja u ekstremnim scenarijima. To su NeuroNR Turbo za smanjenje buke u RAW domenu, NeuroColor Turbo za optimizaciju obnavljanja prave boje, NeuroHDR Turbo za poboljšanje kvaliteta mobilne videografije, i NeuroFPS Turbo za osiguranje ukupne glatkoće video zapisa dok zadovoljava potrebe za dugim snimanjem. Sa ova četiri napredna motora, čip postiže industrijski prvi 4K 30fps video sa punom scenom AI-NR HDR, postavljajući novi standard za mobilno snimanje videa, kao i donoseći neverovatan 4K Ultra Night Vision. Čip takođe pruža vodeći odnos energetske efikasnosti, sa mnogo nižom potrošnjom energije u poređenju sa drugim ISP-ovima prilikom snimanja 4K@30fps.

TECNO PolarAce je unapređen funkcionalnostima koje pokreće veštačka inteligencija, čime se snimanje čini još snažnijim i zabavnijim. Sistem ima ugrađenu TECNO AIGC Portrait capture funkciju, koja korisnicima omogućava da generišu širok spektar portretnih maski od venčanica do crtanih lutaka, diplome, formalne odeće i još mnogo toga, bez potrebe za preuzimanjem aplikacija trećih strana. Osim toga, TECNO AI One Click Erase koristi AI tehnologiju kako bi omogućila uklanjanje prepreka i prolaznika jednim klikom.

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.