U današnje vreme tehnologija nepreduje džinovskim koracima, ali to ostavlja posledice na okruženje i prirodu. Zato se proizvođači trude da naprave "zelene", odnosno ekološke uređaje. I kompanija Western Digital prati taj trend, pa je pored serija diskova Blue i Black napravila i seriju Green, koju karakteriše povećan kapacitet i manja potrošnja struje.

 

U poređenju sa sličnim diskovima oni troše do 40 procenata manje energije, tako da ekološki osvešćeni korisnici mogu napraviti proračun o uštedi prilikom pravljenja računarskih sistema. Pored kvalitetne elektronike u disk su ugrađene brojne tehnologije koje doprinose odličnom radu i funkcionalnosti.
 
Tehnologija GreenPower omogućava niže radne temperature sa povećanom pouzdanošću i smanjenjem buke, što ih pored ugradnje u kućište čini pogodnim i za korišćenje u eksternim kućištima.

Tehnologija IntelliPower takođe doprinosi manjoj potrošnji tako što kombinuje ujednačenu brzinu okretanja magnetnih ploča, brzinu prenosa podataka i algoritme za keširanje.

IntelliSeek proračunava optimalne brzine pretraživanja da bi smanjila potrošnju struje, buku i vibracije.

Pored ovih najvažnijih tehnologija tu su i one za povećanje gustine zapisa i za manju potrošnju energije prilikom pokretanja računara.

Čvrsti diskovi serije Caviar Green predstavljaju odličan izbor za sve koji žele pouzdane tihe uređaje velikog kapaciteta koji se malo greju, troše malo struje i to sve po povoljnoj ceni.
 
Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime