Kompanija ViewSonic osvežila je svoju ponudu monitora sa ekranima osetljivim na dodir sa nekoliko modela, među kojima se po svojim visokim radnim karakteristikama izdvaja monitor oznake TD2420. Isti je kreiran za naprednije korisnike i pored  TN panela poslednje generacije poseduje i vrhunsko WLED pozadinsko osvetljnje koje dodatno utiče na vrhunski kvalitet slike i besprekornu vidljivost uglova.

U vizelnom pogledu TD2420 se ne razlikuje previše od ostalih TD monitora u ponudi ovog proizvođača, međutim ono što ga čini posebnim je neverovatan kvalitet slike koji nudi i veoma dobra detaljnost. Zapravo ovo je jedan od (verovatno) najboljih monitora se ekranom osetljivim na dodir na tržištu – bar kada je reprodukcija boja upitanju. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1080 piksela, što ga čini idealnim za gledanje najnovijih multimedijalnih i video sadržaja visoke definicije. Sa druge strane zbog sporijeg odziva piksela nije baš najbolje rešenje za igranje igrica, ali mu zato nema ravne kada je surfovanje internetom upitanju i uopšte rad na Web-u.

Pored besprekornog kvaliteta slike sjajna stvar kod ovog monitora je i odlično odrađen OSD preko koga veoma jednostavno možete upravljati svim njegovim setovanjima. Na raspolagnju vam stoji mnoštvo dnevnih i noćnih radnih modova, kao i blok sa podešavanjima posebnih parametara ukoliko TD2420 monitor planirate da koristite kao POS terminal. Odlična stvar je i što je TD2420 optimizovan i za rad pod Windows 8 platformom pa ako ste malo veštiji možete mnogo toga sa njim uraditi.

Kao predstavnik više klase monitora sa ekranima osetljivim na dodir TD2420 je opremljen svim analognim i digitalnim konekcijama, a pošto mu je primena veoma široka raspolaže i sa posebno dizajniranim postoljem koje mu pruža stabilnost na svim podlogama, uključujući i staklene. Na žalost nije baš previše pogodan za nošenje jer je malo glomazniji, ali zato ako zatreba može se okačiti za zid ili upariti sa još jednim istim – u cilju dobijanja veće radne dijagonale (površine).

Suma, sumarum TD2420 pokazuje da ViewSonic zna da napravi vrhunske monitore sa ekranima osetljivim na dodir i što je jako važno da ih i dobro optimizuje. Ovaj model u svakom smislu odskače od ostatka TD ponude i uopšte ponude touch displeja i ima veliki radni potencijalm. Da stvar bude fantastična TD2420 je i veoma mali potrošač energije, a prema navodima proizvođača troši i do 50% manje energije u odnosu na slična rešenja. Cena mu je za ono što nudi sasvim razumna i zbog nje vam ga toplo preporučujemo.

Cena (sa PDV-om): 29.990,00 dinara

Kontakt: ViewSonic