Većina korisnika kupovinom gotove računarske konfiguracije dobija i prateću tastaturu i miša koje će verovatno koristiti dok se ne pokvare. Ipak, iskusni korisnici vole sami da sklapaju sisteme po svojoj želji i potrebama pa tako i nabavljaju određene komponente.

Miš i tastatura ne moraju da budu iz iste serije pa ni od istog proizvođača, ali nekome je i to bitno. U tom slučaju Microsoft Wireless Comfort Desktop 5000 biće pravi izbor za korisnike koji žele kvalitet i dugotrajnost sa mnoštvom korisnih funkcija.

Miš je zasnovan na tehnologiji BlueTrack koja optičkom senzoru daje kvalitete laserskog, pa korisnik može da ga koristi s lakoćom na velikom broju površina izuzev stakla. Za rad koristi dve alkalne AA baterije i zato bi bilo poželjno da uvek imate rezervni par. Na simetričnom kućištu pogodnom i za levoruke korisnike nalaze se dva osnovna tastera, kao i dva manja tastera na levoj i desnoj strani i točkić za skrolovanje.

Ergonomski oblikovana tastatura dizajnirana je tako da prilikom korišćenja ruke budu postavljene što prirodnije. Korisnici koji su navikli na standardno dizajnirane tastature brzo će se navići na rad sa ovim modelom. Tasteri su plitkog hoda i nisu bučni, a tapacirano odmorište za dlanove smanjuje pritisak na ruke. U redu iznad funkcijskih tastera su oni namenjeni radu sa  multimedijskim sadržajima tako da tastaturu možete koristiti iz fotelje za kontrolu filmova/muzike na računaru. I tastatura koristi dve AA baterije koje bi trebalo zameniti kada LCD indikator signalizira da su istrošene. Za povezivanje sa računarom komplet koristi USB adapter. Dobra ergonomski oblikovana kombinacija sa mnoštvom programabilnih tastera i bežičnom vezom dopašće se mnogim korisnicima koji žele slobodan i udoban rad.

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime