Apple je na svojoj konferenciji Macworld 2008 predstavio nekoliko noviteta koji su izazvali brojne reakcije širom sveta.
 
Apple MacBook Air
Novi ultraprenosivi notebook računar nosi oznaku Air. Zadržan je zaobljeni dizajn u Ora Ito stilu, ali je ovaj model još tanji i mekši od predhodnih. Njegova težina je samo 1.3 Kg, a dimenzije su nešto veće od ugrađenog ekrana od 13.3 inča. Rezolucija je 1280 x 800 piksela, a unutar kućišta su Intelov procesor iz serije Core 2 Duo na 1.6 MHz. Apple je zadržao neke od šmekerskih forica za loženje ponosnih Mac vlasnika poput osvetljene tastature ili Apple logoa koji svetli. Bežično povezivanje ima punu podršku a tu su i novi operativni sistem i gomila korisnih alatki u Apple stilu.

 

iTunes 

Prvi čovek kompanije, čuveni štreber sa stilom Steve Jobs, je na svojoj prezentaciji prestavio i novi iTunes – program za kupovinu muzike koji sada omogućava kupovinu i iznajmljivajne filmova. Fantastična jednostavnost programa je zadržana, a Apple je napravio saradnju sa svim vodećim filmskim kućama pa će se u ponudi naći ogromna količina aktuelnih i starih izdanja. Pravila za izdavanje su jasna – film preuzimate sa Interneta preko iTunes i imate 30 dana da ga pogledate na vašem računaru ili iPod. Cena je 3.99 dolara za nova izdanja, odnosno 2.99 USD po filmu za stare naslove.

Pogledajte novi MacBook Air:

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime