Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće najnoviji klima-uređaj iz serije ARTCOOL Gallery na sajmu CES 2023. Sa impozantnim LCD ekranom od 27 inča i unapređenim performansama , ovaj model nudi mogućnost personalizovanja sadržaja koji možete menjati u odnosu na godišnja doba. Korisnici mogu u trenu osvežiti sobu korišćenjem LG ThinQ aplikacije, a uz energetski efikasno hlađenje i grejanje zahvaljujući LG DUAL inverter kompresora i trosmerno strujanje vazduha. Rad novog ARTCOOL Gallery pruža i novu higijensku funkciju preko AI Dry, kao i brojne druge, poput intuitivne mobilne aplikacije, koje značajno unapređuju korisničino iskustvo.

Kada posmatrate ekskluzivni sadržaj na svetlom LCD ekranu sa jednostavnim i elegantnim okvirom, imate utisak da gledate uramljeno umetničko delo, a ne napredni LG klima uređaj. Preko ThinQ aplikacije, korisnici mogu podesiti omiljenu porodičnu fotografiju ili odabrati neku od ponuđenih opcija iz bogate baze statičnih i animiranih slika. Uređajem se lako upravlja, preko pametnog daljinskog upravljača ili mobilne aplikacije koja korisnicima omogućava odabir postavki i funkcija, kao i praćenje statusa uređaja u realnom vremenu, nezavisno od fizičke lokacije korisnika.

Novi ARTCOOL Gallery ima LG DUAL inverter kompresor koji omogućava energetski efikasno hlađenje, koristeći do 70 odsto manje energije od konvencionalnih klima-uređaja. Trosmerno strujanje vazduha omogućava ravnomerno hlađenje/grejanje prostorije, a dodatno stvara prijatnu i tihu atmosferu, jer je jačina zvuka koji proizvodi dostiže svega 20 decibela, što je posebno važno u ’sleep ’ modu, kao stvorenom za popodnevnu dremku.

Korisnicima je dostupna i nova LG funkcija – AI Dry – koja čini da sav vazduh u prostoriji bude prijatno svež. Automatskim podešavanjem optimalnog vremena i načina rada, AI Dry efikasno uklanja svu vlagu koja se stvara unutar klima-uređaja, a postoji i pregrada koja se lako odvaja i čisti, uz okvir koji olakšava ugradnju uređaja.

„Sa izvanrednim performansama i umetničkim sadržajem za sve korisnike i sva godišnja doba, najnoviji klima-uređaj iz serije ARTCOOL Gallery pruža udobnost i eleganciju tokom cele godine,“ rekao je Lyu Jae-cheol, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Jedinstvenom kombinacijom personalizovanog sadržaja i vrhunskih tehnologija, ovo inovativno LG rešenje za klimatizaciju vazduha je osmišljeno tako da potrošačima omogući bolji život kod kuće.“

Posetioci LG štanda (#15501, Las Vegas Convention Center) na sajmu CES 2023. od 5. do 8. januara mogu videti sve najnovije inovacije ove kompanije, uključujući novi ARTCOOL Gallery klima-uređaj.