NAS serveri kompanije Thecus već godinama važe za jedne od najboljih i najpouzdanijih na tržištu o čemu najbolje govori podatak da se isti nalaze kao nosioci informacija, tj. digitalnih sadržaja u velikim poslovnim okruženjima kao što su Banca Intesa i hotel Metropol. Da budemo jasniji pomenuti proizvođač je izuzetno cenjen u ovoj oblasti kako u svetu, tako i kod nas o čemu puno govori i činjenica da Thecus povremeno zna da razvije i posebna rešenja za ovo naše malo tržište.

Jedan od NAS servera sa specijalnim “SR” (lepše zvuči zar ne?) potpisom uskoro će se naći na rafovima domaćih IT prodavnica i Thecus veruje da će sa njime rešiti problem skladištenja i zaštite podataka malih i srednjih radnih okruženja u Srbiji i zemljama u okruženju, kao i pojedinaca sa višim zahtevima. Konkretno radi se o NAS serveru oznake N4310 koji ima mogućnost paralelnog obsluživanja velikog broja korisnika i maksimalne zaštite podataka…

Kao što možete videti sa priložene fotografije N4310 izgleda kao mala zaobljena kocka koja će se bez problema uklopiti u svako moderno radno i kućno okruženje. Koncipiran je tako da u svoja ležišta može da primi do 4 SATA diska 3.5-inčnog tipa, a kako bi u radu sve besprekorno funkcionisalo Thecus je ovaj NAS server opremio i sa 1GB DDR3 radne memorije zahvaljujući kojoj nema zastoja u transferu podataka.

Kao i ostali profi NAS serveri ovog proizvođača i model N4310 krasi visok nivo bezbednosti podataka (na softversko-hardverskom nivou), ali i mogućnost stavljanja u više različitih RAID modova rada (0,1,5,6 i JBOD) zavisno od potreba korisnika i okruženja. Takođe, ovaj model se izdvaja i po jednostavnoj povezivosti, kao i po mogućnosti da se brzo i lako prenese sa jedne na drugu lokaciju ukoliko se javi potreba za mobilnošću.

Thecus N4310 NAS server reklamira i kao jedan od energetski najefikasnijih u svojoj klasi što je itekako istina obzirom da pri punoj operativnosti troši svega 29.5W energije, dok u stanju mirovanja potrošnja ne prelazi 10W. Takođe, za ovaj model je karakteristično i to da je optimizovan za rad sa svim aktuelnim Windows i Mac platformama kao i sa najpopularnijim Linux distribucijama što ga čini za klasu boljim od konkurencije.

Suma sumarum N4310 NAS server predstavlja jedno kompletno rešenje za skladištenje velike količine informacija i obezbeđivanje njihove maksimalne zaštite. U osnovi od njega je moguće napraviti pravi mali, ali moćan Cloud server, media centar ili mesto gde je iz par klikova moguće bekapovati veliki broj računara sa kompletnim sadržajima. Lepše rečeno ako imate fimu ili spadate u grupu korisnika koji teže maksimalnoj zaštiti svojih podataka Thecus-ov N4310 NAS server je pravi izbor za vas, a i cena mu je sasvim korektna!

Cena (sa PDV-om): 37.699,00 dinara

Kontakt: EWE