Najuticajniji influenceri na svetu su, pa poprilično uticajni. A evo i liste 5 najvažnijih koju su sastavili novinari magazina Forbes, koji inače voli da sastavlja razne liste.

Broj pratilaca nije bio jedini faktor, već su posmatrali i druge detalje.

“Da bismo odvojili žito od kukolja u industriji koja je pogođena samopromocijom i neželjenim spamovima, procenili smo svakog kreatora u tri kategorije: zarada, uticaj i preduzetništvo. Podaci o zaradi su za kalendarsku godinu 2021. i procene su Forbesa”, piše list.

Što se tiče pratilaca, računale su se sve platforme koje influenseri koriste a merio se i broj lajkova i komentara. Forbes je analizirao i koliko su influenseri uspešni u poslovnim poduhvatima, odnosno da li su osnovali svoje firme.

Najuticajniji influenceri na svetu

1. Jimmy Donaldson (MrBeast)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MrBeast (@mrbeast)

MrBeast godišnje zarađuje oko 50 miliona dolara. Poznat je po izazovima pa je tako bio živ zakopan 50 dana ili gladovao 30 dana. Većinu svog novca zaradio je od reklama na svojim videima na YouTubeu. Ima i lanac restorana MrBeast Burger.

2. Charli D’Amelio

@charlidamelio dc @SAGE ♬ original sound – xxtristanxo

Charli se proslavila na TikTok gde je ostvarila najveću zaradu. Ima i svoj brend odeće – Social Tourist. Značajan deo sadržaja je posvećen reklamiranju svojih brendova i drugih komercijalnih proizvoda. Sa svojom porodicom pokrenula je fond 444 Capital, vredan 25 miliona dolara, kako bi podržali novonastale kompanije. Takođe, na Hulu se emituejrijaliti o njenoj porodici – The D’Amelio Show.

3. Alexandra Cooper

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Father Cooper (@alexandracooper)

Alexandra Cooper je bivša fudbalerka. A onda je pokrenula podcast Call Her Daddy sa svojom bivšom cimerkom Sofijom Franklin. Potpisale su ugovor o produkciji podcasta sa Barstool Sportsom, a nakon što su se razišle 2020. godine, Cooper je potpisala ugovor od 60 miliona dolara kako bi dovela podcast na Spotify. U podcastu priča uglavnom o seksu.

4. Eliot Tebele (FuckJerry)

Sve je počelo meme sadržajima. Ali FuckJerry se proširio se na igre, tekilu i televiziju kako bi ostao relevantan jer memovi polako gube na popularnosti. I nije pogrešio. U prošloj godini zaradio je više od 20 miliona. Napravio je i igru sa kartaa What Do You Meme, koja je trenutno 17. najpopularnija društvena igra na Amazonu.

5. Emma Chamberlain

Emma je drugačija zato što njeni pratioci na Instagramu neverovatno reaguju na njene postove i zato ima jedan od najvećih procenata angažovanja. Poznata je po svom humoru, koji joj je pomogao da postane popularna vlogerica. Osnivačica je i Chamberlain Coffee, vrhunskog brenda kafe i čaja. Radi i sa Louis Vuitton kućom kao i mnogim drugima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime