Najpopularniji Youtuberi otkrivaju tužnu istinu. Magazin Forbes je napravio svoju tradicionalnu godišnju listu najplaćenijih Youtube zvezda na svetu. Naravno u pitanju su najpopularniji kanali sa najviše prikaza. I sve puno govori o svetu danas.

Najpopularniji Youtuberi

I na prvom mestu je Ryan Kaji, osmogodišnji dečak, drugu godinu za redom na ovoj poziciji. On je počeo da se snima za svoj Youtube kanal kada je imao samo tri godine. Tada je otvarao dečije igračke, što su gledala druga deca. Danas se sadržaj koji snima bavi različitim temama, od igračaka pa do zabavne nauke. Kaji ima i svoju liniju igračaka sa preko 100 modela, kao i kolekcije odeće. Ima ugovore sa streaming servisom Hulu i drugim kompanijama. Ukupno je zaradio 26 miliona dolara u godini za nama. A danas najviše od svega želi – Lamborghini. Gore vam je video.

Još jedno dete se nalazi visoko na listi. Anastasia Radzinskaya je petogodišnja Ruskinja čiji Youtube kanal je na trećem mestu liste najplaćenijih. Na snimcima otvara igračke, šminka se, planira kupovine i ponaša uglavnom kao razmaženo derište…

Popularna Anastasia Radzinskaya ima 107 miliona pratilaca i 7 kanala. Njeni video snimci su pregledani 42 milijarde puta i zaradila je 18 miliona dolara.

“Youtube je najpopularniji bejbisiter na svetu”, kaže Eyal Baumel, prvi čovek kompanije Yoola, specijalizovane za internet zvezde.

Poslednje analize ukazuju da video snimci sa decom imaju tri puta više pregleda u odnosu na druge kategorije, saopštio je Pew Rsearch Center.

Drugo istraživanje ukazuje da 81 posto roditelja deci mlađoj od 11 godina dozvoljava da gledaju Youtube.

Ni ostatak liste nije ništa bolji.

Najpopularniji Youtube kanali

Na drugom mestu je janal Dude Perfect gde imamo pet mladića koji se takođe igraju igračkama, za malo starije dečake. Recimo Nerf puškama.

Četvrti je kanal Rhett and Link na kome su smešni video snimci. Recimo probanje slatkiša začinjenog ljutim sosom.

Kanal o šminkanju Jefree Star je na petom mestu.

Šesti je gejmer Preston a i ostatak liste je takođe popunjen online igračima. Tu su: PewDiePie, Markiplier, DanTDM i VanossGaming.

Šta je zaključak?

Ukratko, da usamljeni klinci od dve godine pa do trideset sede po ceo dan i gledaju video sadržaje koji će ih malo nasmejati…

Nego, da li znate da su ljudi sve gluplji?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime