Iz kompanije Kingston na par dana druženja stigao nam je trenutno najbrži fleš drajv na svetu – DataTraveler HyperX Predator, koji se od drugih rešenja na tržištu izdvaja još i po besprekornoj izradi i neverovatnim mogućnostima koje nudi. Ovaj neverovatni flešić napravljen je od posebne vrste metala koja ga čini otpornim na sve spoljne uticaje, padove i potrese, a isti nudi i maksimalnu bezbednost podataka, tj. mogućnost da samo vi i jedino vi pristupate istim.

Osnovu DataTraveler HyperX Predator-a čine USB 3.0 kontroler poslednje generacije i ultra brzi NAND fleš memorijski moduli sa kojima u radu postiže neverovatne brzine transfera podataka (240MB/s – čitanje i 160MB/s – upis). Upravo zbog toga idealan je za najzahtevnije korisnike, entuzijaste, gejmere i specifična radna okruženja gde je mobilnost od presudnog značaja za napredak preduzeća.

Fizički gledano ovaj fleš drajv je gotovo preslikani DataTraveler Ultimate 3.0 Generation 3 flešić, što znači da ga odlikuju nešto veći gabariti zbog kojih će na matičnoj ploči desktop računara i na notebook mašinama blokirati susedne USB portove za korišćenje. Ovo posebno napomenjemo jer u slučaju da imate veći broj USB uređaja budite spremni na to da nećete moći da ih koristite (bar ne sve).

Od ostalih bitnih karakteristika DataTraveler HyperX Predator fleš drajva posebno ističemo mogućnost da na njemu podignete operativni sistem sa svim pratećim aplikacijama i podešavanjima koji kasnije možete pokrenuti na bilo kom kompatibilnom računaru. Inače, ovaj flešić Kingston za sada proizvodi jedino u kapacitetu od 512GB, ali najvljena je i mogućnost da će isti uskoro moći da se pronađe i u terabajtnom izdanju što će ga učiniti i fleš drajvom najvećeg kapaciteta na svetu. Cena mu je astronomska, ali on i definitivno nije za svakog!

Cena (sa PDV-om): oko 90.000,00 dinara
Kontakt: Kingston

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime