NVIDIA je ovo leto definitivno rešila da sve ljubitelje vrhunske multimedije i modernih igrica obraduje sa par veoma, veoma snažnih grafičkih akceleratora, među kojima se posebno izdvaja trenutno najjača grafička kartica na svetu – NVIDIA GeForce GTX 780. Ova kartica vizuelno izgleda veoma moćno i koristi najnapredniji rashladni sistem koji smo do sada imali prilike da vidimo. Isti prekriva celu karticu i poseduje moćan, ali veoma tih ventilator zhavaljujući kom nudi sasvim solidne OC (overklokig) mogućnosti.

Srce NVIDIA GeForce GTX 780 grafičkog akceleratora čini novi Kepler GPU koji poseduje čak 2304 jezgra zahvaljujući kojima može da obradi i najsloženije grafičke procese. Upravo zbog njega kartica je idealna za igranje najnovijih igrica, obradu multimedije i zahtevano video editovanje. Pomenuta raspolaže sa 3GB GDDR3 memorije i podržava najnovije NVIDIA-jine gejming tehnologije kao što su PhysX i NVIDIA TXAA. Tu je i NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologija koja automatski povećava GPU klokove, a sve u cilju dobijanja još boljih radnih karakteristika.

O tome o koliko snažnom grafičkom akceleratoru se radi najbolje govori podatak da je GTX 780 kartica za 50% brža u poređenju sa GTX 680 karticom, kao i da donosi i do 30% bolje performanse u modernim igricama u odnosu na konkurentska rešenja. Sjajna stvar je što su rezultati jednako dobri i u 2D i u 3D modovima i što su sve nove tehnologije koje koristi pomenuti akcelerator apsolutno upotrebljive i odlično funkcionišu. Za dobijanje još boljih performansi GTX 780 karticu je moguće povezati sa još jednom u takozvani SLI režim – tada zapravo počinje i pravo uživanje.

Za kraj priče o NVIDIA GeForce GTX 780 kartici ostaje još da kažemo da ista raspolaže sa svim aktuelnim digitalnim izlazima, kao i da se u pkaetu isporučuje sa najnovijim drajverima i par sjajnih aplikacija za monitornig iste. Kao što možete predpostaviti cena joj nije baš previše atraktivna, ali da je najbolja, najbolja je, pa ko voli nek izvoli.

Cena (sa PDV-om): 64.500,00 dinara
Kontakt: NVIDIA

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime