“Nejaka”  društvena mreža MySpace je objavila svoj četvrti redizajn jer želi da povrati značajan broj korisnika.
 
Sajt koji sada delom pripada Džastinu Timberlejku, više će se fokusira na muziku i na druge dublje integracije sa Facebook-om i Twitter-om. Ali suočava se sa ozbiljnom konkurencijom platformi koje nude povezivanje između izvođača i fanova. Sudeći po podacima comScore, MySpace ima 54 miliona članova. Ovo je pad u odnosu na stotine miliona koje je imao 2005. godine.  
 
Nova poruka na sajtu kaže: “Naporno radimo na novom sajtu MySpace. Ali ostajemo verni korenima na važan način – omogućiti ljudima da se izraze kako god žele”. Poziva fanove da se pridruže “novoj zajednici” i nudi  pogled na budući izgled. Zainteresovani za nalog se mole da ostave mejl i da očekuju “skorašnji poziv”.
 
Novi izgled sajta ukazuje na to da je muzika u centru pažnje.  Korisnici mogu da kontrolišu audio sadržaj sa navigacionog panela i uparuju albume sa slikama sa plejlistom na takav način da se miksuju pesme sa određom prilikom.
 
Discover tab na navigacionoj tabli omogućava uvid u trendove: izvođače, muziku, mikseve, radio, spotove, vesti i predstojeće koncerte. Ove stavke se mogu smestiti i u lične foldere. Postoji i Artist Pages sa mnogo pesama, albuma i spotova. 

Činjenice: 
 
MySpace je prodat kompaniji Ruperta Merdoka News Corp 2005 godine.
 
Platio je 580 miliona dolara za ovu mrežu ali su je korisnici i oglašivači napustili u korist konkurentskih sajtova Facebook i Twitter.
 
Sajt je doživeo ogromnu promenu 2010. godine, predstavljajući se kao “društevno zabavni sajt”.
 
Ali to nije bilo dovoljno i u junu 2011. godine News Corp ga je prodao online oglašivaču Specific Media sa velikim gubitkom.
 
Dalja promena imidža nakon prodaje je obećavala “društvenu muzičku destinaciju broj jedan na mreži”.
 
Muzički i medijski analitičar Mark Muligan izjavio je da je ovo najveća promena brenda do sada.  “Na svom vrhuncu MySpace je bio trendseter koji je okupljao fanove i izvođače ali ga je “pojela” konkurencija poput sajtova TopSpin i Pledge Music koji su nudili alate za stalnu vezu izvođača sa fanovima.” 
 
“Ne može se samo raditi kao ranije, iako je sve poboljšano”, nastavlja on. “Izvođačima se mora ponuditi razlog zbog koga bi radije došli na MySpace nego na Facebook. Mora postati društvena platforma za brendove a ne samo alternativa za Facebook.”, završava Mark.
 
Uostalom pogledajte kako izgleda "New MySpace":
 

Photo: Flickr
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime