Modernu kancelariju danas je gotovo nemoguće zamisliti bez kvalitetnog MF uređaja, koji brzo i kvalitetno štampa i kopira, šalje fax-ove i skenira dokumenta. Ako pored svega nabrojanog još nešto ume da uradi, onda je on mnogo više od običnog multipraktika?! Nismo valjda nešto pogrešno rekli? Možda, ali ako pogledamo EPSON-ove BX mašine namenjene office okruženjima, koje nude po desetak operacija, prosto se zapitamo, mogu li ovi uređaji još da kuvaju i peru? Proverili smo, ne mogu, međutim sjajno odrađuju sve poslove za koje su namenjeni. Mašina koja će vam zasigurno oduzeti dah prilikom odabira pravog kancelarijskog druga je Stylus Office BX300F, za koju EPSON tvrdi da u svojoj klasi nema adekvatnog konkurenta.

 

Stylus Office BX300F je moderan kancelarijski multifunkcijski uređaj, koji je karakterističan po neobičnom dizajnu i jako lepo rešenom ADF-u. Kao i većina modela iz Stylus familije, koristi jedinstvena DuraBrite Ultra mastila. Ova pigmentna mastila su zapakovana u četiri odvojena kertridža – po jedan za crnu (T0711), cijan (T0712), magentu (T0713) i žutu (T0714). Cena štampe na BX300F je primetno niža nego kod jedinica koje imaju trobojne kolorne kertridže, a i nema potrebe da menjate sve tri boje kada se samo jedna istroši, što se često dešava ako, recimo, logo vaše firme ili zaglavlje memoranduma imaju dominantnu boju.

 

DuraBrite Ultra mastila su otporna na delovanje UV zraka, pa fotografije i tekstovi odštampani njima mogu da "izdrže" na sobnom svetlu i do 100 godina. Osim toga, ova mastila se vrlo teško razmazuju vlažnim prstima, a mogu da "prežive" i dugotrajni kontakt sa vodom. Zbog svega toga je BX300F interesantan MF uređaj za malu kancelariju i poslovna okruženja sa umerenim potrebama za kvalitetnom kolor štampom. Kao štampač na običnom papiru radi veoma dobro i kvalitet tekstualne i grafičke reprodukcije je na najvišem mogućem nivou. Važno je da napomenemo da je kod ove, kao i kod svih novih Epson-ovih MF mašina, štampa po celoj površini lista (bez margina) moguća i na običnom i na specijalnim inkjet papirima. Iako se koristi četvorobojna tehnika, kvalitet štampe fotografija je takođe veoma dobar, zahvaljujući pre svega visokoj rezoluciji štampe (5760 x 1440 tačaka po inču), mada treba znati da se takva rezolucija koristi samo na najkvalitetnijim medijima. Cenovno je odlično pozicioniran.

BS Procesor – www.bsprocesor.com

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime