Kompanija ViewSonic nedavno je osvežila svoju ponudu monitora jednim veoma zanimljivim modelom kreiranim prvenstveno za potrebe telekonferencijskih poziva i video komunikacija, ali se može koristiti i kao osnovni monitor za svakodnevnu primenu. Njegova oznaka je VG2437mc-LED i na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi ViewSonic-ov monitor – elegantno i potpuno svedeno, međuti on poseduje posebno osmišljenu kamericu od 2MP i vrhunski audio sistem koji omogućava da kvalitetno čujete svog sagovornika i uživate u najrazličitijim audio sadržajima.

Iz naziva ovog monitora nije teško zaključiti da se radi o rešenju dijagonale ekrana od 24 inča (vidljivo 23.6 inča), kome je maksimalna operativna rezolucija podešena na 1920×1080 piksela. Testirani je inače baziran na TN panelu čiji je odziv tečnih kristala 5ms, što je sasvim dovoljno za maksimalno uživanje i u najzahtevnijoj multimediji i filmovima poslednje generacije.

Kvalitet slike koji nudi VG2437mc-LED monitor je za svaku pohvalu – reprodukcija boja je na najvišem mogućem nivou (što smo i očekivali od ovog proizvođača), dok je detaljnost odlična. Prelazi su sasvim prijatni za oči, a ako su vam potrebni “tvrđi” to jednostavno možete rešiti preko pratećeg OSD-ja, koji je odlično grafički rešen sa velikim brojem funkcija.

Pored vrhunske slike i elegantnog dizajna jača strana ovog monitora se krije i u prisustvu Pivot fukcije (mogućnost rotiranja ekrana za 90 stepeni) koja dobro dođe ljubiteljima fotografija i grafičarima. Konektivnost mu je takođe odlična, a kada zatreba moguće je povezati maksimalno tri VG2437mc-LED monitora u nizu čime se dobija pravo veliko telekonferencijsko okruženje. U jednoj rečenici sjajan monitor za modern video komunikaciju!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: ViewSonic