Kompanija ViewSonic poslednjih godina se sve više okreće dizajniranju monitora osetljivih na dodir, a na nedavno završenom CES sajmu pomenuta je predstavila nekoliko vrhunskih rešenja iz TD 40 serije monitora, među kojima je najveću pažnju kupaca privukao model TD2340. Pomenuti je baziran na IPS panelu poslednje generacije i ima dijagonalu ekrana od 23 inča. Operiše rezolucijom od 1920×1080 piksela i nudi mogućnost rada sa svih deset prstiju uz visok nivo preciznosti i odličan kvalitet slike.

Vizuelno gledano TD2340 se poprilično razlikuje od ostalih monitora u ViewSonic-ovoj ponudi, međutim i dalje ima one crte koja jasno govore od strane kog brenda je potpisan. Kao što smo i predpostavili napravljen je od veoma kvalitetne plastike i spada u monitore koji nisu previše zahtevni za održavanje. Namnjen je kako za kućnu, tako i za poslovnu primenu, a može biti i odlično rešenje za neki dobar POS terminal, odnosno implementaciju u prodajna okruženja.

Glavna prednost ovog monitora pored vrhunskog kvaliteta slike krije se i u prisustvu Pivot funkcije (mogućnost rotiranja ekrana za 90 stepeni), kao i u odličnoj ergonomiji, tako da TD2340 monitor možete postaviti apsolutno kako vama odgovara. I u pogledu konektivnosti (DisplayPort, HDMI i VGA) spada među naprednija rešenja, a poput svoje braće dolazi sa VESA sistemom za moniranje na zidne ili desktop nosače.

Kao predstavnik više klase TD2340 monitor je opremljen i sa vrhunskim SRS Premium Sound zvučnim sistemom zahvaljući kom možete uživati u maksimalno kvalitetnom zvuku i kristalno jasnim tonovima, bez izobličenja i distorzija. OSD koji ga prati je takođe fantastičan sa lepo odrađenim grafičkim interfejsom i kontrolama izvedenim korisniku na dohvat ruke. Ujedno ovaj monitor nudi i punu kompatibilnost sa aktuelnom Windows 8 platformom, ali cenovno gledano nije baš previše atraktivan.

Cena (sa PDV-om): oko 53.000,00 dinara

ViewSonic
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime