Monitori osetljivi na dodir uživaju sve veću popularnost u svetu, a ViewSonic kao najveći proizvođač displeja na svetu osvežio je svoju ponudu ovakvih monitora sjajnim 22-inčnim modelom.

ViewSonic je kompanija koja na domaćem tržištu uživa veoma veliko poštovanje, pre svega zahvaljujući vrhunskim monitorima  i sjajnim projektorima na čijim unapređenjima radi konstantno. Poslednjih godina ovaj proizvođač se okrenuo i dizajniranju monitora sa ekranima osetljivim na dodir i za veoma kratko vreme je i na ovom polju napravio sjajne rezultate. Trenutno u portfoliu ViewSonic ima nekoliko vrhunskih modela monitora sa displejima osetljivim na dodir, a mi smo imali priliku da se bolje upoznamo sa rešenjem oznake VX2258wm koje je cenovno veoma konkurentno.

Vizuelno posmatrano VX2258wm dosta podseća na neke starije VX LCD modele ovog proizvođača, međutim nešto je modernije dizajniran i ima jako lepo rešeno postolje koje ga čini stabilnim na najrazličitijim podlogama. Sam monitor je napravljen od plastike visokog kvaliteta i svakom njegovom milimetru je posvećena maksimalna pažnja – ViewSonic-ovski, nema šta. Finiš je glossy tipa pa se spremite za njegovo češće briskarenje, ali sa druge strane to je bilo neminovno kako bi se dobilo na što većoj atraktivnosti monitora.

Kao i većina monitora osetljivih na dodir tako i VX2258wm koristi TN panel – u ovm slučaju poslednje generacije. Isti operiše reolucijom od 1920×1080 piksela i nudi kristalno jasnu sliku verno reprodukovanih pigmenata i dobre detaljnosti. Upravo zbog toga primena mu može biti veoma široka – od obavljanja svakodnevnih poslova, kuckanja tekstova i sirfovanja internetom do uživanja u multimediji visoke rezolucije. Na žalost nije baš neko sjajno rešenje za igranje igrica zbog sporijeg odziva piksela, ali monitorima ovakvog tipa to nije primarna namena.

Ono što jejako  važno kod VX2258wm monitora jeste senzibilnost (osetljivost) njegovog displeja koja je na veoma viskom nivou. Prsti prosto klize po njegovoj površini, a sjajna stvar je što podržava veliki broj multigestikulacija, tako da možete uživati u zumiranjima, skrolovanjima, editovanjima i uopšte svemu što možete da uradite sa svojih deset prstiju. Inače, da bi sve funkcionisalo kako treba ovaj monitor koristi poseban softver koji je neophodno instalirati, a i prateći OSD je prilagođen Multi-Touch upravljanju. Cena mu za sada nije poznata za domaće tržište, ali prema nekim našim informacijama očekuje se da bude sasvim korektna.

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: ViewSonic
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime