IZ ViewSonic-a smo na test do sada dobijali uvek moderne i elegantno dizajnirane monitore, ali model VX2409 je daleko ispred svih njih, bar u klasi rešenja dijagonale ekrana do 24 inča. Radi se o monitoru koji je ViewSonic dizajnirao za potrebe najrazličitijih korisnika tako da se može koristiti u različite namene – od kućne primene do kancelarijskih poslova, preloma grafike i rada sa multimedijom. Jedino za šta nije predviđen je igranje igrica, ali na testovima je i na tom polju pokazao sasvim solidne rezultate. 

 
Maksimalna rezolucija kojom operiše VX2409 monitor je 1920×1080 piksela, dok je kvalitet slike impresivan. Svi pigmenti su maksimalno verno reprodukovani, a detaljnost je u rangu sa onom koju nude moderni 4K monitori. Koliko ovaj monitor zapravo ima vrhunsku sliku najbolje se vidi kod gledanja novih HD filmova gde su kadrovi jasni, a boje prirodne i postojane. Inače, kako bi se postigao savršen kvalitet slike ViewSonic je ovaj monitor opremio i sa svojim najnovijim tehnologijama čije je zadatak da postignu savršen koloritet. Za dobar kvalitet slike stara se i LED pozadinsko osvetljenje poslednje generacije, kao i kompletna napredna elektronika koju je kompanija dizajnirala u svojim pogonima.
 
Za razliku od sličnih konkurentskih rešenja VX2409 prati i odlično koncipiran OSD preko koga je moguće upravljati svim parametrima monitora, ali i definisati sliku prema sopstvenim potrebama. Sam OSD ima komforno odrađeno grafičko okruženje pa će i korisnici sa manje iskustva moći veoma lako da se snađu u njemu. Na kraju priča o VX2409 monitoru ostaje još da kažemo da se zahvaljujući svom velikom kružnom postolju odlično snalazi na svim podlogama, kao i da poseduje odlične mogućnosti za povezivanje sa najrazličitijim uređajima. 
 
Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je VX2409 monitor jedan maksimalno korektno izbalansiran monitor širokog spektra primene. Odlična slika i povoljna cena su njegove glavne prednosti dok mu je jedina mana nešto zahtevnije održavanje. Sve u svemu sjajan monitor po veoma prihvatljivoj ceni!
 
Cena (sa PDV-om): 17.499,00 dinara
Kontakt: WinWin