I pored sve veće potražnje za prenosivim i tabličnim računarima, ne opada ni potražnja stonih modela. Oni su nezamenjivi u velikim sistemima kao što su pošte, banke i druga velika preduzeća sa puno zaposlenih. A nekada nije loše ni kod kuće imati super pouzdan računar poznate marke.

Pored prenosivih računara, servera i drugih uređaja, Fujitsu proizvodi i stone računare koji su poznati po svojim dobrim karakteristikama i izdržljivosti, što su neophodni preduslovi za dugotrajan rad bez zastoja. Najpoznatija serija tih računara je Esprimo, a model E3521 E85+ je pravi izbor za korisnike koji traže najnovija tehnološka rešenja.

Smešten u crno kućište malih dimenzija koje može da se drži u položenom ili uspravnom položaju, ovaj računar zauzima malo prostora na radnoj površini ili pored stola. Sistem je zasnovan na µATX ploči sa čipsetom Intel iG41, procesoru Intel Celeron E3400 i 2 GB DDR3 memorije, sa čvrstim diskom kapaciteta 500 GB i optičkim uređajem. Ugrađen DVD snimač pogodan je za brzo pravljenje rezervnih kopija, kao i za reprodukovanje multimedijskih sadržaja. Ima integrisanu gigabitnu mrežu i 6-kanalni HD zvuk. Pogodan je za proširivanje zahvaljujući utičnicama i to: 4x SATA, 2x PCI, 1x PCI Express x16, 1x PCI Express x1 i 8 x USB 2.0. Ugrađeno napajanje je po standardu ENERGY STAR što ga čini energetski efikasnim i doprinosi uštedi električne energije.

Sve ove karakteristike i povoljna cena čine ga odličnim izborom za dugotrajno korišćenje sa mogućnošću nadogradnje.

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime