Mnogi misle da je vreme crno-bele štampe prošlo, međutim njena sve povoljnija cena poslednjih nekoliko godina joj je udahnula novi život. Glavni krivac za to je kompanija Epson i posebno osmišljen sistem kontinuiranog dotoka mastila koji donosi daleko manju potrošnju boje, a pruža vrhunski kvalitet štampe i neverovatne brzine formiranja otisaka. Model M200 najbolji je primer koliko je Epson uspeo da ode napred u pogledu mono CISS inkjet štampe, a mi smo imali priliku da se na kratko sa njime družemo i evo kakve je utiske ostavio na nas.

Epson je M200 dizajnirao za potrebe malih i srednjih radnih grupa, a opremio ga je sa tri najčešće korišćene funkcije (štampanje, kopiranje i skeniranje) i ADF dodatkom za brzo i jednostavno kopiranje velikog broja dokumenata. Osnovu mu čini snažan prenosni mehanizam i Micro Piezo glava za štampanje poslednje generacije koja je sistemom cevčica direktno povezana sa eksternim boksom u koji je smeštena boja. Istu je inače na tržištu moguće nabaviti u originalnim bočicama od 75ml i prema potrebi dolivati u kontejner .

Kvalitet štampe koji nudi ovaj kompaktni CISS multifunkcionalac je vrhunski i to u svim podržanim radnim rezolucijama (maksimalna 1440×720 piksela) – sve nijsne sive su maksimalno verno reprodukovane prema Mikro i Altona testovima, dok je crna zaista crna. Sa druge strane kopije su nešto tvrđe, pogotovo u najvišem modu, pa preporučujemo da se koriste niže rezolucije ukoliko se teži prijatnijem otisku za oko. Skener je sa druge strane dobar i pravi verne skenove pogodne za dalju obradu i arhiviranje.

Jača strana ovog mono CISS MF uređaja je i veoma dobra brzina štampe koja se kreće u okvirima od 34 otiska u minuti iz Draft moda, mada sa povećanjem rezolucije broj otisaka pada, a u najviše podržanoj je najmanji, ali na uštrb “najvišeg” kvaliteta. Konektivnost je takođe za svaku pohvalu, kao i lepo rešena kontrolna tabla preko koje se može upravljati svim funkcijama ovog multifunkcionalca. I to bi bio Epson M200 MF uređaj.

Realno gledano M200 je fantastičan crno-beli injet multifunkcionalac koji ima i dobru brzinu i visok kvalitet štampe. U odnosu na druge MF uređaje štedi i do 40% što kroz boju, što kroz CISS sistem. Mala potrošnja energije mu je još jedno plus u nizu, međutim sa druge strane njegov najveći problem je skroman kapacitet ulazno-izlaznih fioka pa okruženja u kojima se dosta štampa ili kopira moraju da računaju na često dodavanje papira, odnosno uklanjanje odštampanog materijala. Cena mu nije mala, ali da se isplati, isplati se.

Kontakt: EWE
Cena (sa PDV-om): 36.911,00 din

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime