Pored stvarno dobrih tastatura i miševa, Microsoft u svojoj ponudi ima i veliki broj Web kamera namenjenih najrazličitijim korisnicima.

 

Model koji nam se posebno dopao se zove LifeCam Show i trenutno je jedna od najmanjih kamerica na svetu. Ima odvojivo postolje u formi štipaljke koje ne narušava eleganciju, a tu je i mali magnet koji omogućava promenu položaja. Štipaljku možete da pričvrstite na svaki okvir ekrana notebooka, ali i na neke druge predmete, recimo postolje stone lampe.

 

Ugrađeni senzor od 2 megapiskela omogućava postizanje veoma dobrih rezultata, a tome dodatno doprinosi i sočivo kamere izrađeno od pravog stakla, pogotovo kod reprodukcije boja. Bitno je reći da kamera daje izoštrenu sliku u opsegu daljina od 53 cm do 1,5 m, te da ima ugrađen mikrofon sasvim solidnog kvaliteta.

 

Softver koji se isporučuje je prilično kvalitetan i bogat opcijama u kojima je moguće izabrati rezoluciju i dodati neke "specijalne" efekte u realnom vremenu. Jedna od korisnijih je izbor režima rada senzora – može da radi pri normalnom ambijentalnom osvetljenju i pri uslovima slabe osvetljenosti, kada je količina frejmova prepolovljena, ali je zato potrebno zaista minimalno svetla da bi slika bila dobrog kvaliteta. U uslovima normalnog osvetljenja moguće je snimati video brzinom od 30 fps pri maksimalnoj rezoluciji od 800 x 600 piksela, a u istoj se može i fotografisati.

Cena (bez PDV-a): 34.50 evra
Direct Link – www.dl.rs/gdekupiti

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime