Kompanija Gigabyte predstavila je novu generaciju matičnih ploča zasnovanih na Z87 čipsetu, među kojima se posebno izdvaja model G1.Sniper M5. Radi se o vrhunskoj matičnoj ploči namenjenoj gejmerima i entuzijastima koja poseduje najnovije tehnologije i vrhunske overkloking mogućnosti (i za procesor i za grafičku karticu). Dizajnirana je za poslednju (četvrtu) generaciju Intel-ovih Core procesora i  njen BIOS je prepun raznoraznih funkcija, a krajnje mogućnosti koje nudi su fascinantne.

Kako je reč o jednoj od najjačih matičnih ploča na svetu istu je Gigabyte opremio sve samim kremom od elektronike, počevši od komponenti koje formiraju naponsku jedinicu do moćnog rashladnog sistema koji pokriva istu i čipset. Inače, G1.Sniper M5 matična ploča vizuelno je jako atraktivna što znači da su sve komponente na njoj izvedene u nekom šmekerskom “fazonu”, konkretno u zeleno-crnim nijansama.

Zanimljivo je da je sam rashladni sistem koncipiran tako da prekriva svu vitalnu elektroniku, pa i kada je najtoplije spolja i u kućištu uspeva bez problema da odvede toplotu sa iste. Pomenuti je napravljen od aluminijumsko-bakarnih tela i karakteriše ga najviši mogući stepen izrade, kao i mogućnost da izdrži rad i sa najzahtevnijim komponentama u kućištu. Gigabyte ga ujedno reklamira i kao čuvara ugrađenih komponenti, jer tako dobro hladi naponsku jedinicu da i veće oscilacije u naponu ne predstavljaju poseban problem.

Nas je lično na ovoj matičnoj ploči posebno oduševio profi audio sistem zahvaljujući kom je moguće uživati u najnovijim svetskim filmskim hitovima i igricama poslednje generacije. Naravno, uslov je da imate kvalitetne zvučničke, ali sa druge strane nema potrebe za bilo kakvom eksternom zvučnom jer je ugrađena bolja od većine koja se može naći na tržištu. PCB na G1.Sniper M5 je takođe vrhunski, kao i I/O panel na kom je moguće pronaći apsolutno sve aktuelne konekcije. Šteta samo što ploča košta jako puno, ali sa druge strane ista i nije namenjena bilo kom, već korisnicima koji iz nje znaju da izvuku maksimum.

Cena (sa PDV-om): 27.710,00 dinara
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime