Napajanje je ključna komponenta desktop računara jer od istog zavisi i stabilnost i bezbednost PC. Chieftec je definitivno jedan od najvećih proizvođača napajanja na svetu i ime koje garantuje sigurnost i visoke radne performanse. Za korisnike sa plićim džepovima Chieftec je nedavno dizajnirao seriju napajanja koja nudi mnogo za malo uženog novca. Iz aktuelnog portfolia posebno se izdvaja model SFX-450BS kao napajanje koje ima visok nivo energetske efikasnosti uz nizak nivo buke. Pogledajmo o kakvom napajanju je reč.

Chieftec je SFX-450BS napajanje dizajnirao za umereno zahtevne korisnike koji ne traže puno, ali ipak žele miran, stabilan i tih rad svog desktop računara. Napajanje je kao uostalom i sva Chieftec-ova napajanja napravljeno od kvalitetnih materijala i poseduje skup naprednih sistema za zaštitu od strujnih udara i preopterećenja. Kompletnu elektroniku napajanja hladi ventilator prečnika 80mm koji spada među tiše jer ima široke propelere i sporo se okreće. Za razliku od naprednijih (i daleko skupljih rešenja) SFX-450BS napajnje nije modularnog tipa, ali dolazi sa kopčama kojima se kablovi mogu uviti i na taj način omogući stvaranje prostora za neometanu cirkulaciju vazduha.

SFX-450BS napajanje se lako montira u sve vrste ATX kućišta, međutim nije nimalo lagano jer poseduje prigušnice i komponente koje resorbuju buku koju proizvodi ventilator kada se maksimalno ubrza. Opremljeno je najnovijim sistemima zaštita, a zbog male potrošnje nosi i zelenu (Green) oznaku, kao i A85 Plus certifikat.

Tokom druženja sa SFX-450BS napajanjem stekli smo utisak da je isto sasvim korektno rešenje za dizajniranje jednog prosečnog računara. U radu se pokazalo kao veoma tiho i maksimalno stabilno, čak i nakon višečasovnog maksimalnog opterećenja. To je i glavni tazlog zbog kog od nas dobija sve preporuke!

Cena (sa PDV-om): 5.899,00 dinara
Kontakt: EWE

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime