Kompanija ViewSonic osvežila je ponudu monitora dijagonale 19 inča jednim elegantnim i veoma zanimljivim modelom. Njegova oznaka je VA1911a-LED, a namenjen je manje zahtevnim korisnicima i najrazličitijim radnim (kancelarijskim) okruženjima. Osnovu ovog monitora čini TN panel poslednje generacije kome je maksimalna radna rezolucija podešena na 1366×768 piksela, dok je odziv tečnih kristala sasvim solidan i iznosi 5ms. Osvetljenje je LED tipa, a od konekcija VA1911a-LED poseduje samo analogni ulaz.

Vizuelno posmatrano VA1911a-LED monitor je klasičan predstavnik pomenute kompanije, odnosno ne razlikuje se previše od ostalih monitora iz VA familije. To znači da ga karakterišu jednostavne crte, odlična izrada i lepo rešeno postolje koje mu nudi stabilnost na svim vrstama podloga uključujući i one glossy tipa. Od sličnih rešenja na tržištu ovaj monitor se idvaja po skirvenom kontrolnom panelu, što mu daje na dodatnoj atraktivnosti i mogućnosti da uštedi i do 40% energije prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Iako je reč o monitoru koji cilja na potrošače sa plićim džepovima kvalitet slike koji nudi isti je za svaku pohvalu. Reprodukcija boja je dovedena do vrhunca, a detaljnost je odlična, pa tako na VA1911a-LED monitoru možete uživati u čarima novih filmova i multimediji visoke definicije. Savršen je za surfovanje internetom i kuckanje tekstove, ali ipak nedovoljno dobar za igranje modernih igrica, što proizvođač jasno naglašava na svojoj oficijalnoj Web stranici.

Od ostalih bitnih karakteristika VA1911a-LED monitora moramo da istaknemo i komforno odrađen OSD preko koga brzo, lako i jednostavno možete izvršiti sva podešavanja i prilagoditi sliku vašim potrebama. Sjajna stvar je što u okviru pratećeg OSD-ja nema skrivenih opcija i što je 99% setovanja izvedeno korisniku na centralnom panelu. Pozitivnu priču o ovom slatkom monitorčiću upotpunjuje i veoma povoljna cena, zbog koje verujemo da će biti izbor velikog broja kupaca.

Cena (sa PDV-om): 8.649,00 dinara
Kontakt: ViewSonic