Kompanija Epson nedavno je osvežila svoju ponudu inkjet multifunkcionalaca sa nekoliko veoma kompaktnih modela, među kojima se po svojim vrhunskim radnim karakteristikama i odličnim komunikacionim mogućnostima izdvaja rešenje pod imenom Expression Home XP-305. Da budemo konkretniji radi se o MF mašini koja integriše tri osnovne funkcije (štampanje, kopiranje i skeniranje) sa mogućnošću bežične interakcije sa najrazličitijim gedžetima i računarima, zahvaljujući ugrađenom WiFi modulu. Specifična je i po tome što nije veliki potrošač mastila i što spada u modele koji se odlično razumeju sa najrazličitijim platformama.

Vizuelno posmatrano Expression Home XP-305 multifunkcionalac izgleda veoma jednostavno i svedeno, međutim ono što ga u dizajnerskom smislu čini posebnim jeste moderno odrađena kontrolna tabla sa LCD displejom u boji preko koje možete upravljati svim raspoloživim funkcijama. Koristi četri odvojena Claria Home Ink patrona (CMYK sistem) sa kojima u kombinaciji sa Micro Piezo glavom za štampanje proizvodi vrhunske otiske otporne na većinu spoljnih uticaja (prema najpoznatijim svetskim leboratorijama i preko 100 godina – pri čuvanju u propisanim uslovima). Reprodukcija boja je skoro pa savršena, dok je detaljnost na najvišem mogućem nivou. Ono što je pomalo iznenađujuće je da na osnovinim vrednostima ovaj MF uređaj pravi blaže prelaze, veoma prijatne za oči, međutim sve se to lako može korigovati iz drajvera.

U pogledu brzine štampe Expression Home XP-305 spada u srednje brza rešenja sa 33 mono, odnosno 15 kolor otisaka u minuti. Pored WiFi povezivosti sa računarima može da komunicira i preko klasične USB 2.0 veze, a velika prednost mu je što poseduje odličan čitač memorijskih kartica koji bez problema radi sa većinom aktuelnih memorijskih standarda. Sa druge strane mane su mu mali kapcitet ulazno-izlaznog bloka i nešto zahtevnije održavanje uslovljeno glossy finišom. Cenovno gledano spada u jedne od povoljnijih u svojoj klasi zbog čega od nas dobija preporuku više.

Cena (sa PDV-om): 10.842,00
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime