Mali inkdžet multifunkcijski uređaji odavno su osvojili svet svojom kompaktnošću i dobrim radnim karakteristikama, donoseći kućnim korisnicima blagodeti kopiranja, skeniranja i štampanja bez potrebe da ustanu iz fotelje. Da li treba da ponovimo da je Epson u ovoj oblasti apsolutni gospodar i da je u poslednjih par godina projektovao preko 15 jeftinih MF uređaja? Mislimo da nema potrebe jer Stylus SX rešenja susrećemo gotovo na svakom koraku. To su jeftina, vrlo lepo optimizovana rešenja uglavnom namenjena pojedincima kojima treba MF za – svašta nešto – a opet ne bi voleli da on košta basnoslovno mnogo. Danas vam predstavljamo jedan takav model oznake Stylus SX125 kod koga je naglasak stavljen na brzu štampu i malu potrošnju mastila.

Epson Stylus SX125 koristi prenosni mehanizam SX115 rešenja i može da formira do 28 stranica u minuti crno-belog teksta, što je za ovako mali i kompaktan uređaj sasvim dobro prolazno vreme. Mašina ima malu kontrolnu tablu i nema displej, a realno gledano to je za ovaj cenovni rang bilo sasvim očekivano. Isporučuje se sa 4 zasebna kertridža bazirana na DuraBrite Ultra tehnologiji mastila, za koju smo već rekli da otisak čini daleko lepšim i živahnijim. Pigmenti su fino reprodukovani, a prelazi blagi, pa se stiče utisak ravnomernosti. Savijanja po uglovima nema, jer prenosni mehanizam dolazi sa malim valjkom koji spečava da dođe do uvijanja listova.

Stylus SX125 donosi vrlo dobar kvalitet štampe i to mu je jača strana. Ipak, od njega ne treba očekivati neke ultimativne rezultate, jer on nije namenjen za štampu fotografija i zahtevnih materijala – cena to jasno govori. Sa druge strane lišiće vas muka vezanih za kopiranje, štampanje i skeniranje svega što ne iziskuje neki previsok kvalitet i što je najbitnije nikada vas neće ostaviti na cedilu. Vrlo dobro rešenje za bilo koje kućno okruženje. Razmislite o njemu!

Cena (sa PDV-om): 4.200,00 dinara
BS Procesor – www.bsprocesor.com

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime